2024.04.17.
FelnőttHírek

Sikerült fordítani!

Rendkívül eseménydús meccsen hozta el idegenből a három pontot az FC Ajka a labdarúgó NB II tizenhetedik fordulójában vasárnap délután.

Szentlőrinc SE–FC Ajka 2-3 (1-1)
Szentlőrinc, 150 néző. V.: Lovas L.

Szentlőrinc SE: Prokop – Farkas M., Havas, Keresztes B., Nagy Zs. (Kiss-Szemán, 63.) – Papp G., Török L. (Vidnyánszky, 63.) – László D. (Rétyi, 73.), Daróczi, Szabó M. (Grumics, 73.) – Filipovics (Mervó, 73.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő. Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics, Görgényi, Csemer – Csizmadia Z. (Tar, 84.), Tajthy (Vogyicska, 76.) – Doncsecz (Berzsenyi, 63.), Sejben, Gaál B. (Molnár M., 84.) – Zsolnai R. (Fodor P., 76.). Megbízott edző: Jeney Gyula

Határozottabban kezdte a találkozót a hazai együttes. A hetedik percben Nagy Zsombor adta be a labdát a bal oldalról, Filipovics hajszál híján maradt le róla az ajkai kapu előterében. Szűk tíz perccel később már jó labdát kapott Filipovics, aki a védőket lerázva a kapu jobb alsó sarkába helyezett, 16. perc: 1-0.
A 25. percben egy baranyai szabadrúgás után nem sikerült tisztáznia az ajkai védelemnek, így Filipovics elé került a labda, de a szentlőrinci játékos próbálkozását könnyen hatástalanította Horváth.
Az első játékrész végén ígéretes támadást vezetett a bakonyi klub, Gaál passzolta be a labdát Csemernek, aki kapásból ballal nagy erővel a hosszúba lőtt, Prokop tehetetlen volt a lökettel szemben, 39. perc: 1-1.
A második félidő elején ismét megszerezte a vezetést a Szentlőrinc. Lászlót buktatták 16-oson belül az ajkai védők, Lovas játékvezető pedig habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Szabó M. nagy erővel a kapu közepébe lőtte, 53. perc: 2-1.
Nem tartott sokáig a hazaiak öröme. Az 54. percben Kovács Nikolasz érkezett remek ütemben a hosszún, és öt méterről Prokop kapujába helyezte a játékszert, 2-2.
Nagyon elkapta a fonalat az egyenlítés után a Veszprém megyei csapat, és komoly nyomást helyezett ellenfelére. Havasnál látott kezezést a játékvezető a 16-oson belül, majd határozottan a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Gaál Bálint állt, aki szintén a kapu közepét választotta, és gond nélkül juttatta a labdát a hálóba, 59. perc: 3-2.
Igencsak paprikássá vált a hangulat a gyepen. A 68. minutumban Lászlónak rúgtak oda hátulról, ezt követően pedig komoly csetepaté alakult ki a pályán. A játékvezető serényen osztogatta a sárgákat, amelyből a szentlőrinci Keresztes már a másodikat kapta a mérkőzésen, így a kiállítás sorsára jutott. A 74. percben közel állt az egyenlítéshez a hazai csapat, azonban Horváth magabiztosan fogta Rétyi lövését. A hajrában minden követ megmozgatott a Szentlőrinc, azonban jól állta a sarat az ajkai védelem, és megszerezte második vendéggyőzelmét az idényben.

forrás: veol.hu/sport