Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Balszerencsés vereség

A mérkőzés nagy részében jobban játszva, emberhátrányban szenvedett minimális vereséget csapatunk Szombathelyen.

Haladás–FC Ajka 2-1 (1-0)

Szombathely, 2628 néző.
V.: Molnár
Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Máté (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Milán (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
FC Ajka: Horváth D. – Szűcs, Heffler (Görgényi, 19.), Tar, Csemer – Tajthy (Berzsenyi, 90.) – Csizmadia (Sejben, 61.), Lehoczky (Stoiacovici, 90.), Tóth G. (Dragóner, 80.), Gaál – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.

Hazai győzelem után látogatott a Haladás otthonába az FC Ajka, amely a múlt héten kiütéses sikert (5-1) aratott a Tiszakécske ellen. A szombathelyiek viszont (a Soroksár vendégeként) vereséget szenvedtek az előző körben, ugyanakkor a szezonból eltelt három hónapot tekintve a vasiak sokkal elégedettebbek lehetnek a Veszprém megyeieknél. A forduló előtt a Haladás (hét győzelem, négy iksz, egy vereség) a tabella harmadik helyén állt, míg az ajkaiak (négy siker, három döntetlen, öt vereség) a 12. pozícióban tanyáztak a 20 csapatos mezőnyben.

Nem sok eseményt hozott a találkozó eleje, legalábbis a helyzeteket tekintve. Sérülések és ápolások ugyanis akadtak, a vendégek kapitányát, Heffler Tibort le is kellett cserélni. Nem úszta meg az emberhátrányt az Ajka, amíg a védőt ápolták, vezetést szerzett a házigazda.

A 18. percben Kiss B. kapott jó labdát a jobb oldalon, becsapta védőjét, és nyugodtan adhatott középre. Horváth Dániel beleütött a labdába, ami épp Tóth-Gábor Kristóf elé pattant, a támadó pedig öt méterről az üres kapuba passzolt, 1-0.

A 24. percben Csizmadia egyenlíthetett volna, de Rózsa bravúrral hárította a lövést.

A hazai kapusnak bőven akadt dolga, de az ajkai támadójáték nem volt hatékony, hiába a helyzetek, az első félidőben nem sikerült betalálni.

Szarka Ákos (jobbra) egyenlített, de végül nem tudott pontot szerezni a vendég együttes Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szünet után nagy erőket mozgósított az FC Ajka, és ennek meg is lett az eredménye.

Az 53. percben Gaál adott be balról, Szarka Ákos remekül vette át és fedezte a labdát, majd 10 méterről Rózsa mellett a hálóba lőtt, 1-1.

Mentek tovább a vendégek, akik a vezetést is megszerezhették volna.

A 73. percben viszont jókorát csökkent az ajkai bravúr esélye, Gaál Bálint ugyanis megkapta a második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztak a Veszprém megyeiek.

Sajnos még a döntetlent sem sikerült megtartania az ajkának. A 85. percben a csereként beállt Monori Norbert fejelt közelről a kapuba, 2-1.

forrás: veol.hu/sport