Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Zsinórban ötödik győzelmünket arattuk idegenben

HR-Rent Kozármisleny – FC Ajka 0-1 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 250 néző

Vezette: Kovács J. Z. Tartalék játékvezető: Molnár A. Asszisztensek: Becséri G., Király Zs.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Sági, Gajág, Várkonyi, Turi (Füredi 85.) – Kosznovszky, Tölgyesi, Vajda (Gránicz 76.), Kun (Bartha 46.) – Beke, Vas (Kotroczó 46.)

Vezetőedző: Szekeres Zoltán

FC Ajka: Horváth – Görgényi, Tar, Kenderes, Csemer (Présinger 61.) – Tajthy, Csizmadia (Berzsenyi 87.) – Doncsecz (Gyuris 61.), Rabatin (Vogyicska 61.), Gaál (Sejben 61.) – Szarka

Vezetőedző: Jeney Gyula

Gólszerzők: Tajthy 16. percben

Sárga lap: Várkonyi 59., Beke 74., illetve Tajthy 79., Tar 82. percben

 

A 12. percben Gaál bal oldali szabadrúgását fejelte közelről kapu fölé a hosszún érkező Csizmadia.

A 16. percben Rabatin bal oldali beadása a tizenhatoson belül üresen álló Tajthy elé került, aki a hosszú sarokba tekerte a labdát. 0-1.

A 19. percben Csemer beadása után Lékai ütötte szögletre a labdát az érkező Tar elől. A szöglet után Tar lövését fogta Lékai.

A 28. percben kontratámadás végén Vas próbálkozott, lövését Horváth fogta.

A 39. percben Csizmadia adott nagyszerű labdát Szarkának, Lékai azonban érkezett és nagyot védett. A kipattanó Rabatin elé került,  akit szabálytalanul állítottak meg a büntetőterületen belül, a játékvezető továbbot intett, Csizmadiához került  a labda, aki Lékaiba lőtt.

Az 55. percben Bartha ment el a bal szélen és lőtt éles szögből kapura, lövése centikkel ment el a hosszú kapufa mellett.

A 68 percben Szarka lépett ki ziccerben, a hazaik védője egyértelműen szabálytalanul állította meg a büntetőterületen belül,  a játékvezető hosszasan kivárt,  majd mindenkit meglepve továbbot intet.

A 73. percben miközben a játékvezető védőinket fegyelmezte a hazaiak gyorsan elvégezték a Kotrocó éles szögből leadott lövését azonban szerencsére hárította lábbal Horváth.

A 76. percben miközben a játékvezető védőinket fegyelmezte a hazaiak gyorsan elvégezték a szabadrúgást,    Turi ment el és lőtt éles szögből kapura, Horváth ütötte ki a léc alól a labdát.

Szekeres Zoltán: A Tiszakécske meccs után sokkal bosszúsabb voltam, hiszen akkor egyértelműen ott hagytunk 2 pontot. Itt más a helyzet, azt gondolom, hogy az Ajka top 3-ban lévő csapat, nagyon jó képességű együttes. Sajnos a pálya talaja nem engedte meg, hogy minőségben olyan futballt játsszunk, ami merészebb reményeket engedett volna meg számunkra. Jó mérkőzést játszottunk, a játékosok küzdöttek, a mérkőzés nagy részében mi léptünk fel támadólag. Az Ajka nagyon jó fizikális paraméterekkel és egyéni kvalitásokkal rendelkező csapat és nagyon szervezett is, meg tudták őrizni egy gólos előnyüket. Nyilván hazai pályán nyerni szerettünk volna, de ha reálisan értékelünk akkor ma egy bravúr kategóriájú döntetlen lehetett volna az, amit kihozunk a mérkőzésből.

Jeney Gyula: Azt kaptuk a Kozármislenytől, amit játszani szoktak máskor is. Kedvelem ezt, hogy van egy edző, akinek van egy stílusa, de tudom, hogy a közönségnek ez sokszor nem tetszik és a pálya talaja sem volt ideális erre a játékra. Én is ugyanezt vallom, hogy bárhol, bármikor, bárki ellen, legyen az a Real Madrid vagy a Kozármisleny, mi azt játsszuk mindenki ellen. Természetesen ha a másik csapat úgy játszik, hogy nehéz azt játszani, amit mi szeretnénk, fent agresszíven, akkor ez változhat, de ma az ellenfél játéka kedvezett nekünk.