Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Nagyon fontos 3 pontot szereztünk a Dorog ellen

Két góllal bizonyult jobbnak vetélytársánál az FC Ajka szerdán, a labdarúgó NB II 18. fordulójában. A mérkőzés két kiállítást is hozott.

FC Ajka-Dorogi FC 2-0 (0-0)

Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Móri.

Gólszerzők: Csizmadia (46.), Soltész (77.).
Kiállítva: Présinger (22.), illetve Nyíri (74.)

Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Móri.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Szekér (Irimiás, 46.), Tóth G. – Csizmadia, Kenderes, Rétyi (Soltész, 46.) – Nagy K. (Zamostny, 90.). Vezetőedző: Kis Károly
Dorogi FC: Mursits – Nyíri, Rjasko, Lénárt (Berkó, 21.), Papp M. – Beke, Tóth B., Csillag, Szerencsi (Beliczky, 71.) – Girsik (Vígh, 46.), Mészáros. Vezetőedző: Fenyvesi László

A három mérkőzés óra nyeretlen FC Ajka azt a Dorogot fogadta, amely hét fordulón át nem tudott sikert aratni, tehát mindkét csapatra ráfért a javítás.
A feleket a játéknap előtt csak három pont választotta el egymástól, tehát a hazaiaknak és a vendégeknek is nagyon fontos volt a pontok megszerzése.

Szerdán az ajkaiak a Soroksár SC otthonában döntetlenre (2-2) végeztek, míg a dorogiak otthon vereséget szenvedtek a Vasastól.

Amilyen eseménytelenül telt az első 20 perc, úgy indultak be azt követően a dolgok.

A 22. percben Présinger Ádám rántotta le a középen kiugró Bekét. Az ajkai védő piros lapot kapott, a Dorog pedig 11-est rúghatott.Csillag Dárius büntetőjét Horváth Dániel bravúrral védeni tudta.

A folytatásban több ígéretes támadást is vezetett a vendégcsapat. A ritmust vesztett Ajka játéka nem volt meggyőző, viszont a hazaiak Tar fejesét követően újra kapufáig jutottak. A félidő ráadásában Rétyi próbálkozása volt közel a gólhoz, lövése a felső lécről pattant le.

Nem volt könnyű helyzetben a házigazda, amely aztán a szünet után szinte azonnal a kapuba talált.

A 46. percben Csizmadia Zoltán 15 méterről, középről lőtt a kapu jobb oldalába, 1-0.

Ezután egyből elkezdett rohamozni az emberelőnyben lévő Dorog. A vendégeknek azonban csak egy komolyabb helyzetük akadt.

A 63. percben Horváth védett óriásit Vígh lövésénél.

A 74. percben kiegyenlítődött a létszám, Nyíri Vince kapta meg  második sárga lapját és az ezzel járó pirosat, miután felvágta Csizmadiát.

A 77. percben büntetett is az Ajka: Csizmadia beadását Soltész Dominik vágta 16 méterről a bal alsóba, 2-0.

A második gól el is döntötte a pontok sorsát. A kaotikus első félidőt követően a másodikban szinte minden sikerült az Ajkának, a vendégek viszont több végzetes hibát is elkövettek. Teljesen megérdemelt sikert aratott csapatunk.

Kis Károly: – Fontos győzelmet arattunk, s az értékét külön növeli, hogy ötven percet emberhátrányban játszottunk. Elégedett voltam a játékunkkal, sok jó egyéni teljesítményt láttam, külön kiemelném Horváth Danit, viszont Csizmadia Zoltán magasan a mezőny legjobbja volt.

Fenyvesi László: – Nehéz ilyen mérkőzést követően bármit is mondani. Az első harminc perc biztató volt, aztán jött a kiállítás és a büntető, ami inkább minket zavart meg. A második félidő legelején kaptunk egy gólt, mert nem éltünk az emberelőnnyel, így összességében megérdemelten nyert a hazai csapat.

forrás: veol.hu/sport