Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

Megvan az első győzelem!

Nagyot küzdött egymással az FC Ajka és az ETO FC Győr a labdarúgó NB II 6. fordulójában. A hazaiak az első félidőben vezetést szereztek, a második játékrész derekán viszont emberhátrányba kerültek, és bár jobbak voltak ellenfelüknél, meg kellett harcolniuk a három pontért. Az ETO csak kapufáig jutott, egyenlíteni nem tudott.

FC Ajka-Győr 1-0 (1-0)

Ajka, 1800 néző. V.: Gaál.

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Heffler T., Tar, Présinger – Csizmadia, Kenderes, Lehoczky, – Sejben, Dragóner, Gaál (Murka, 78.). Vezetőedző: Kis Károly.

ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Lipták, Fodor, Vincze Á. – Toma – Bagi, Vitális – Óvári (Szimcso, 60.), Berki (Bacsa, 60.), Priskin. Vezetőedző: Klausz László.

A jó formában lévő (2 győzelem, 3 döntetlen, 0 vereség) Győrt fogadta az FC Ajka, amely a hatodik játéknap előtt még mindig várt szezonbeli első sikerére. A Veszprém megyeiek nagyon gyengén rajtoltak idén, három idegenbeli meccsükön (a Vasas ellen, Kecskeméten és Pécsen) mondhatni sima vereséget szenvedtek, a két hazai bajnokin (a Siófok és a Szolnok ellen) pedig 1-1-es döntetlent játszottak.

A hazai találkozók érdekesen alakultak, az FC Ajka mindkét alkalommal hátrányba került az első félidőben, a szünet után viszont riválisa fölé nőtt és egyenlített. Kíváncsian várta mindenki, hogy alakul a Győr elleni összecsapás forgatókönyve.

Vitális szép testcsele és lövése nyitotta a meccset, Horváth Dániel vetődve védett a jobb alsó elől.

Kiegyenlített küzdelem ment a pályán, komolyabb lehetőségek nélkül. Az ajkaiakon érződött, különös figyelmet fordítanak arra, hogy ne hibázzanak védekezésben. A támadásokból viszont hiányzott a pontosság.

A Győr sem jeleskedett, viszont a félidő derekán bemutatta második kapura lövését, Berki kapásból irányította a bal alsó felé a játékszert, Horváth hárított.

A 30. percben végre az FC Ajka is helyzetbe került, Csizmadia futott fel a jobb oldalon, beadását Dragóner fejelte közelről kapura, Fadgyas ki tudta ütni a labdát, a kipattanót megszerezték a győriek.

A 33. percben Dragóner elől tisztáztak az utolsó pillanatban a vendégvédők.

Egyre aktívabb volt a házigazda, ennek pedig a 39. percben meg is lett az eredménye. Gaál végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, 20-22 méterről, szépen tekert középre, ahol a remekül berobbanó Lehoczky Roland közelről, négy méterről, jobb lábbal a kapu közepébe továbbított, 1–0.

Teljesen megérdemelten szerzett vezetést az FC Ajka, amely megőrizte előnyét az első játékrészben.

Nem kezdett nagy rohamozásba az ETO a szünetet követően, sőt, az ajkaiak irányítottak, és Dragóner révén az 55. percben majdnem növelték előnyüket.

A hazaiak, ahogyan az első félidő hajrájában, gyorsabban és pontosabban futballoztak riválisuknál.

Persze egy gól minimális előny, és az is majdnem elveszett, amikor a 63. percben, jobb oldali beadást követően Priskin emelkedett a legmagasabbra, és ötméteres fejese a jobb kapufáról pattant ki.

A 67. percben megfogyatkozott az Ajka, Dragóner Filip kapta meg második sárga lapját, miután felvágta Tomát. Néhány perccel előtte színészkedésért kapott sárga lapot a hazai támadó, pedig akár büntetőt is ítélhetett volna a játékvezető, amikor Dragóner Fadgyas kapussal találkozott a 16-oson belül.

A 70. percben Priskin fejese után Horváth védett óriási bravúrral.

Hősiesen harcolt a házigazda, a vendégeknek minden labdáért és méterért meg kellett küzdeniük.

A 94. percben Fadgyas kapus is a kiállítás sorsára jutott, de ez már nem számított, az Ajkáé lett a három pont, méghozzá teljesen megérdemelten.

forrás: veol.hu/sport