Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem Pécsett

Rendkívül értékes sikert aratott a negyedik helyen álló Pécs otthonában az ötödik FC Ajka szerdán, a labdarúgó NB II 35. fordulójában.
PMFC-FC Ajka 0-1 (0-1)

Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Berényi. Pécsi MFC: Helesfay – Preklet, Króner, Rácz L. (Németh M., a szünetben), Katona – Grabant (Óvári, 65.), Tölgyesi, Bartha (Bohata, 85.), Kónya D. – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 65.). Vezetőedző: Vas László.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Csizmadia, Stoiacovici (Görgényi, 60.), Kenderes, Szekér, Soltész (Présinger, 79.) – Nagy K.Vezetőedző: Kis Károly.

A negyedik Pécs vendége volt az ötödik helyen álló Ajka, vendégszempontból tehát remek lehetőség adódott a felzárkózásra. A forduló előtt öt pont volt a különbség a felek között.

A Veszprém megyeiek két siker után utaztak Pécsre, a baranyaiak viszont az előző három körben nyeretlenek maradtak.

Jól kezdett az FC Ajka, amely a második percben vezetést szerzett. Soltész indította Nagy Krisztiánt a bal oldalon, a beadás felpattant Helesfay kezéről és a nagy lendülettel érkező Soltész Dominik közvetlen közelről a hálóba fejelt, 0-1.

Nyilván nem erre számított a PMFC, amely nehezen is birkózott meg az új helyzettel. A vendégek vezetése nem sokszor forgott veszélyben.

A nyolcadik percben Adamcsek piszkált bele a kapu előtt egy lövésbe, de Horváth Dánielt nem tudta megzavarni, lábbal hárított az ajkai kapus.

Ez volt a legnagyobb helyzete a házigazdának az első félidőben, pedig nyomott a Pécs, azonban az ajkai védelem hatékonyan működött.

Fordulás után fokozta az iramot a PMFC.

Az 56. és az 57. percben Geiger került gólhelyzetbe, először kecsegtető helyről a kapu mellé lőtt, a második alkalommal pedig szerelni tudták.

Nyomott a Pécs, amely többet birtokolta a labdát, de a kontrázó Ajka támadásaiban is ott rejlett a veszély.

A hazai beadásoknál nem volt könnyű dolguk a vendégvédőknek, de – ha néha üggyel-bajjal is – megoldották a feladatukat.

A 78. percben betalált az FC Ajka, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A ráadásban Kovács Nikolasz került ziccerbe egy kiugratásnál, de Helesfay bravúrral védeni tudta lövését.

Az utolsó percben egyenlíthetett volna a Pécs, egy előreívelést követően bizonytalankodtak az ajkai védők, Óvári kapu felé tudta irányítani a labdát, amely a felső lécről pattant ki.

Megúszták a vendégek, akiknek nem esett volna jól a 94. percben elveszíteni két pontot. A megszerzett három egység rendkívül értékes, a folytatásban megcélozhatja a negyedik helyet a csapat.

forrás: veol.hu/sport