2024.04.17.
FelnőttHírek

Másodszor is legyőztük a Budafokot!

Az éllovas MTK után a második helyezett Budafoki MTE-t is sikerült legyőznünk hazai pályán!

FC Ajka-Budafoki MTE 2-0 (1-0)
Ajka, 1000 néző. V.: Kovács.
FC Ajka: Horváth D. – Kovács, Heffler, Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Cipf (Stoiacovici, 69.), Zamostny (Horváth P., 82.), Csizmadia – Nagy K. (Lengyel, 74.) Vezetőedző: Kis Károly

Budafoki MTE: Póser – Margitics (Opavszky, 86.), Króner, Romic, Gohér – Soltész, Oláh – Zsolnai, Szabó (Skribek, 59.) – Ihrig-Farkas (Kulcsár, 59.), Kovács. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

A tabella második helyezettjét fogadta az FC Ajka, amely remek formában, három siker után várta az összecsapást. Kis Károly csapata legutóbbi hazai fellépésén az éllovas MTK-t verte, így a szurkolók joggal reménykedhettek egy újabb biztató eredményben.
Ugyanakkor a budafokiak nem tűntek könnyen legyőzhetőnek, a BMTE hosszú hetek óta őrizte veretlenségét a szezonban.
Oláh Bálinté volt az első lövés, a vendégek játékosa balról az oldalhálót találta el. A vendégek még szabadrúgásból veszélyeztettek, az FC Ajka is felért riválisa kapuja elé, ám komolyabb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki.

A 31. percben aztán ünnepelhetett a hazai publikum, Csizmadia és Zamostny játszottak össze 16 méterre a kaputól, utóbbi szépen lőtte a visszakapott labdát a jobb alsóba, 1-0.
Kovács Dávid válaszolt szinte azonnal, a vendégek házi gólkirálya nagy helyzetben a kapufát találta telibe.

A félidő hajrájában a kezdőcsapatban most debütáló Cipf vitt végig egy kontrát, lövésig jutott, ám Póser jól zárta a szöget.
A második játékrész elejét igyekezett megnyomni a Budafok, de az FC Ajka állta a sarat, sőt veszélyt is tudott teremteni riválisa kapuja előtt.
Tizenöt perc elteltével kettőt cserélt Csizmadia Csaba, az egyik érkező, Kulcsár Kornél szinte azonnal helyzetbe került, ám hiába kínálta magát a jobb alsó, keresztbe lőtte a játékszert. Nem sokkal később Kovács puskázott el egy szintén ígéretes lehetőséget.
Megúszta az Ajka, amely ezután kontrollálta a meccset, kevés helyet adott a vendégtámadóknak.

A következő helyzetig a 71. percig kellett várni, ekkor Skribek lövését magabiztosan védte Horváth kapus.

A 75. percben majdnem növelte előnyét a házigazda, Tóth Gergely közelről próbálkozhatott, ám nem találta el igazán jól játékszert, amely Póseré lett.
A hajrában minden erőt mozgósított a Budafok, és bőven akadtak meleg pillanatok Horváth kapuja előtt.
Tóth Gergely állította be végül a végeredményt, Horváth Péter szerzett labdát, amelyet a hazaiak középpályása a jobb alsóba helyezett, 94. perc: 2-0.

Kis Károly: – Egy kiváló csapat ellen sikerült nyernünk. Alaposan felkészültünk, a játékosok nagyon nagy odaadással játszottak, jól funkcionáltunk csapatként és sok jó egyéni teljesítmény akadt. A vendégeknek ugyan akadtak lehetőségeik, de nekünk is voltak helyzeteink a gólok mellett.
Csizmadia Csaba: – Jól kezdtünk, aztán gyakorlatilag a semmiből rúgott gólt az Ajka. A folytatásban sok helyzetet hagytunk ki, ezen a napon nem volt szerencsénk. Van ilyen, megyünk tovább, folytatjuk a megkezdett munkát.<

forrás: veol.hu/sport