2024.04.16.
FelnőttHírek

Kis Károly: Nyerni akarunk a a hétvégén!

Újabb győzelemmel jutott tovább a csapat a MOL Magyar Kupában, ezúttal a Ceglédi VSE együttesét Lakatos István góljával győztük le 1:0 arányban. A mérkőzés után vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Továbbjutást érő győzelmet szereztünk a Cegléd ellen. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Amellett, hogy egyértelmű célunk volt a továbbjutás a kupában, kicsit tesztmérkőzésnek is tekintettük a találkozót, hiszen több olyan játékost is szerepeltettünk, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséghez jutottak.

Úgy gondolom, hogy nagy kérdés, hogy a srácok mikor tudják utolérni magukat, viszont ha Őket nem tudjuk játszatni, az is veszélyben van, hogy ki tudunk e állni az aktuális mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy a klubok egymás felé nem lojálisak, egymás gondjait nem veszik figyelembe, sőt több csapat ezeket ki is használja. Például NB III-ban jobban és sportszerűbben kezelik ezeket a problémákat a csapatok, többször lehet olvasni, hogy a klubok, amint tudomást szereznek az ellenfelek nehézségeiről elfogadják a halasztást. Ezeknek a kluboknak szeretnék gratulálni, hiszen ez az igazi sportszerűség! Ez a kupamérkőzés is bizonyította, hogy egy ilyen vírus után felkészülni egy bajnoki mérkőzésre szinte lehetetlen, de ha kényszerítenek rá bennünket, természetesen le fogjuk játszani a mérkőzést. A hétvégi meccsre is kértünk halasztást, de a DEAC sem egyezett bele, ezért mérkőzés lesz, és mi megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot. Nagy felelősség hárul ilyenkor az edzőre is, hogy ki az, akit be mer tenni, hiszen a ceglédi meccsen is szemmel látható volt, hogy a karanténból visszatért játékosok, bár nem játszották végig a mérkőzést, nincsenek 100%-os állapotban. Mindenesetre a mérkőzésen a célunkat sikerült elérnünk, jóval többet birtokoltuk a labdát. Ellenfelünk nagyon szervezetten játszott, de több helyzetet alakítottunk ki, és azt gondolom, hogy a 1:0 ellenére magabiztosan jutottunk tovább a következő fordulóba.

Véleményed szerint mi lehet a megoldás a vírus okozta problémák kezelésére?

Az MLSZ-nek azonnali döntést kéne hoznia a halasztásokkal kapcsolatban. Nekem továbbra is az a véleményem, hogy legalább egy meccsre meg kellene adni azt a lehetőséget a csapatoknak, hogy saját maguk döntsék el mások beleegyezése nélkül, hogy halasztanak-e vagy sem. Azzal sem értek egyet, hogy sűrű a program és nincs időpont, hiszen a válogatott szünet időszakában lehetne pótolni az elhalasztott mérkőzéseket.

Mi az aktuális helyzet most a csapatnál?

Két játékosunk szenvedett lábközépcsont törést, ők a felépülési szakaszban vannak, de sajnos elképzelhető, hogy 2020-ban már nem lépnek pályára. Egy játékosunk térdműtét utáni rehabilitációját végzi, és még nincsen 100%-os állapotban. Jelenleg öt játékosunk nem áll rendelkezésre a vírus miatt és öt játékos a kötelező vizsgálatokat követően most tér vissza bajnoki mérkőzésen. Ennek ellenére mindenképpen nyerni akarunk hétvégén.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett