Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

MLSZ – Zártkapus mérkőzések következnek

Tisztelt Címzettek!

A mai napon a Magyarország Kormánya által életbe léptetett intézkedések alapján a 2020. március 11-e után megrendezésre kerülő labdarúgó bajnoki és kupamérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megrendezni.

A zárt kapus mérkőzéseken kizárólag a jelen iratban meghatározott személyek léphetnek be a stadion, sportpálya illetve csarnok területére:

 • Sportszervezetenként az alábbi maximális létszámú résztvevő (labdarúgók, stábtagok, illetve regisztrált sportszakemberek/vezetők) vehetnek részt:

NBI férfi felnőtt: maximum 45 fő NBII férfi felnőtt: maximum 35 fő

minden egyéb férfi, női, felnőtt utánpótlás és futsal: maximum 25 fő

 • Az MLSZ vagy megyei (budapesti) igazgatóság által delegált hivatalos személyek (játékvezetők, játékvezető-asszisztensek, ellenőrök).
 • A mérkőzés lebonyolításához szükséges minimális technikai személyzet.
 • A mérkőzés lebonyolításához előírt hazai rendezői gárda.
 • A mérkőzés lebonyolításához előírt egészségügyi személyzet (ideértve a mentőautó és annak személyzete).
 • Labdaszedők (maximum 10 fő, 14 éven felüli).
 • Jogtulajdonos televíziós közvetítés/felvétel esetén, a közvetítéshez/felvételhez szükséges technikai személyzet.

A fent felsorolt intézkedések teljeskörű betartásáért a szervező egyesület, a vendégcsapat személyei tekintetében pedig a vendég sportszervezet a felelős. A Szövetségi ellenőr jelenlétében tartott mérkőzéseken a stadion, sportpálya, csarnok területére belépő személyek névsorát a szövetségi ellenőrnek kell átadni a mérkőzés kezdete előtt legkésőbb 60 perccel.

A rendeletre tekintettel a média és kommunikációs terület vonatkozásában az alábbi szabályokat kell betartani:

 • Újságírók, fotósok és nem jogtulajdonos televíziók (média képviselői) akkreditálására nincs lehetőség.
 • A marketing kézikönyv rendelkezésének megfelelően a helyszínen minimális stáblétszámmal dolgozó jogtulajdonos televízió (MTVA) számára a kluboknak biztosítania kell a megszólalókat.
 • Az első és másodosztályú sportszervezetek esetében, a média megfelelő kiszolgálása érdekében minden klub a találkozó lefújása után legkésőbb egy órával hivatalos csatornáin köteles közzétenni részletes edzői nyilatkozatot (írósban vagy mozgóképben).
 • A találkozóval kapcsolatos információkról minden klub köteles tájékoztatni a közvéleményt, az érdeklődő újságírókat. Ennek érdekében a klub médiamunkatársai (a maximális résztvevői létszám terhére) szolgáltassanak információt az adott mérkőzésről.

Ezúton közöljük, hogy a játékvezetők arról kaptak tájékoztatást, hogy a megszokott, a sportszerűség által is megkövetelt, mérkőzés előtti, utáni kézfogásokat a rendelkezések visszavonásáig mellőzzék.

A fenti rendelkezések a bajnoki mérkőzések mellett a felkészülési találkozókra is vonatkoznak.