Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Döntetlen a Dorog elleni felkészülési mérkőzésen

Több új igazolás is pályára lépett az FC Ajka labdarúgócsapatában, amely a szintén NB II-es Dorogot fogadta szombaton edzőmeccsen.

FC Ajka-Dorogi FC 0-0

Ajka

FC Ajka: Horváth D. (Balogh, 46.) – Görgényi (Szűcs, 46.), Heffler, Tar, Csemer (Présinger, 46.) – Lehoczky – Csizmadia (Földi, 60.), Kenderes, Tóth G. (Tajthy, 46.), Gaál (Szabó, 80.) – Szarka (Berzsenyi, 60.). Vezetőedző: Kis Károly.

Dorogi FC: Tulipán – Barna, Csillag, Dlusztus, Girsik, Kárász, Keresztes, Lénárt, Oldal, Szerencsi, Zabari. A második félidőben: Mursits – Berkó, Iszák, Ízing, Lőrincz, Nagyházi, Nyíri, Papp, Pohner, Szabó L., Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi László.

Második edzőmeccsét játszotta az FC Ajka, amely idei első nyári felkészülési találkozóján 1-0-ra kikapott az NB I-es Budapest Honvéd vendégeként.

Az újonnan igazoltak közül Lehoczky Roland, Gaál Bálint és Szarka Ákos a kezdőcsapatban kapott helyet.

A vendégekénél akadt volt ajkai játékos, Tulipán Ákos és Keresztes Krisztián személyében.

A pálya körül remek hangulat uralkodott, a mérkőzéssel egy időben zajlott ugyanis a veterán autók bemutatója, így zene kíséretében lehetett futballozni.

Az első 20 percben a Dorognál volt többet a labda, ebben az időszakban a két kapus közül csak Horváth Dánielnek volt munkája. Az ajkaiak általában kontrákkal veszélyeztettek. Tulipánnak a 30. percben kellett védenie először, Csizmadia 35 méteres lövését hárította.

A második félidő eleje fordított előjellel játszódott: a hazaiak előtt adódtak lehetőségek. Gaál két esetben is veszélyeztette a vendégkaput. A csereként beállt Mursits nagyot védett az 57. percben, amikor Csizmadia közeli fejesét tornászta a léc fölé.

A folytatásban a kapuk már nem kerültek veszélybe, a játék a két 16-os között folyt. Mindkét csapatnak a támadójátékán van javítanivaló a hátralévő időszakban.

A hazaiaknál pályára lépett Tajthy Tamás, aki komoly NB I-es múlttal rendelkezik, legutóbb Siófokon futballozott.

Kis Károly: Nagyon küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat inkább a védekezésre koncentrált, kevés helyzet alakult ki, a döntetlen teljesen igazságosnak mondható.

forrás: veol.hu/sport