Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem Székesfehérváron

Az NB III. Nyugati csoportjának 20. fordulójában Székesfehérváron a Videoton FC második számú csapatának vendége volt együttesünk. A mieinknek volt miért visszavágni, hiszen az ősszel hazai pályán 3-1 arányú vereséget szenvedtünk a fehérváriaktól.

Videoton II-FC Ajka 0:4 (0:1)

Székesfehérvár. V.: Görög. Videoton II: Hársfalvi – Tarnóczi, Burka, Ujvári (Vastag, 46.), Tamás – Szolnoki, Torvund, Réti, Pápai, Galacs (Gruber, 83.) – Kondor (Molnár, 46.). Edző: Toldi Gábor. FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Kovács, Csizmadia – Pavlitzky (Kalász, 87.), Horváth, Vallejos (Tóth, 73.) – Oláh. Edző: Kis Károly.

Jó iramban, általában a két 16-os között folyt a játék az első 20 percben. Ezt követően Csemer szabadrúgásai után alakultak ki helyzetek a hazai kapu előtt, a legközelebb ekkor Kovács járt a gólszerzéshez, fejesét azonban bravúrral védte Hársfalvi. A 34. percben a Videoton II veszélyeztetett, Galacs azonban ordító helyzetben nem tudta az ötösön levenni a labdát. Nem sokkal később Horváth centikkel lőtt a bal kapufa mellé. A 40. percben Oláh óriási helyzetben a kivetődő Hársfalviba lőtt. Egy perccel később szabadrúgás után Graszl fejelt nagy helyzetben a  hazai kapu fölé.

A 45. percben Vallejos jobb oldali beadására Oláh remek ütemben érkezett és a kapu közepébe helyezett, 0:1.

Szünet után Baloghnak akadt először dolga, majd az 56. percben Pákai nyolcméteres fejesét kellett védenie Hársfalvinak.

A 61. percben Oláht buktatták a kaputól 18 méterre. Horváth szabadrúgása kipattant a kapufáról, Oláh jókor volt jó helyen, közelről nem hibázott, 0:2.

A nagyszerű formában lévő Oláh László, aki télen érkezett és az első meccsét játszotta cspatunkban, a 75. percben egy remek csellel becsapta védőjét, a kapus mellett is elhúzta a labdát és az ötösről a kapu közepébe gurított, 0:3.

A 82. percben Balogh védett.

A 90. percben Köles gurított középre, Csizmadia nyolc méterről lőtt a hálóba, 0:4.

Az első 20 perc után fokozatosan vette át a játék irányítását együttesünk, amely a második félidőben egyértelmű fölényben játszott.

Kis Károly: A meccs elején kiegyenlített volt a játék, majd fokozatosan jöttünk fel. Veszélyesek voltak a rögzített helyzetek utáni lehetőségeink. Remek, szemet gyönyörködtető gólokat szerezve megérdemelten nyertünk.