Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem a Nyíregyháza ellen

FC Ajka-Nyíregyháza 4-1 (1-0) 

Ajka, 600 néző. V.: Ducsai.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Tar, Kenderes, Csemer – Tajthy (Vogyicska a szünetben), Csizmadia (Görgényi, 75.), Sejben (Rabatin, 58.), Doncsecz (Berzsenyi, 73.), Gaál (Molnár M., 73.) – Szarka. Vezetőedző: Jeney Gyula.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér (Hrabina, 12.) – Kiss Á. (Vass P., a szünetben), Farkas B., Deutsch (Gál Sz., a szünetben), Nagy B., Csősz – Major, Szerető, Adamcsek, Pantovics (Kovácsréti, 75.) – Ramos (Novák Cs., 62.) Vezetőedző: Visinka Ede.

Az Ajka kettő, a Nyíregyháza három meccs óta nem tudott nyerni, így lélektanilag fontos mérkőzés várt a csapatokra. Rögtön letámadott a hazai együttes, előbb Gaál, majd Doncsecz tesztelte Fejér képességeit. A 9. percben egy röviden hazatett labdát Fejér vágott ki, majd az ajkai csatárral Szarkával ütközött. A nyírségi kapus nem tudta folytatni a játékot, így a nemrég igazolt Hrabina Alex állt a gólvonalra.

A 17. percben Gaál a tizenhatoson belülről tekert gyönyörűen kapura, Hrabina tehetetlen volt a lövéssel szemben,1-0.

A folytatásban nem engedett a zöld-fehér együttes, a nyíregyházi alakulat többször próbált kontrából előre törni, de a hazai védelmi vonal jól funkcionált. A 38. percben Ramos indult meg Horváth kapujára, azonban a döntő pillanatban hosszabban tolta meg a labdát a támadó.

Fordulást követően hamar megduplázta előnyét Jeney Gyula együttese, a 49. percben Gaál lövését még védte Hrabina, de a kipattanót Szarka vágta a hálóba, 2-0.

Az 56. minutumban egy rossz felszabadítást követően Csemer csapott le a játékszerre, majd középre bejátszva Gaál bombázott a kapuba, 3-0.

A vendégeket nagyon megfogta az újabb hazai gól, és csak elvétve jutottak át a hazai térfélre.

A 83. percben jött a szépítő találat, Kovácsrétit ugratták ki a társak, majd higgadtan helyezett a kapuba a csereként beállt játékos, 3-1.

Nem kellett sokat várni az ajkai válaszra, Csemer szögletéből Szarka fejelt senkitől sem zavartatva a hálóba, 4-1.

Az Ajka uralta a mérkőzést, és megérdemelten aratott három gólos sikert.

Jeney Gyula: Már nagyon vártam egy ilyen mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy kiszakadt a gólzsák, és ilyen arányban nyertünk.

Visinka Ede: Nem tetszett a játékosaink hozzáállása, ma lemostak minket a pályáról. Több góllal is nyerhetett volna az Ajka.

forrás: veol.hu/sport