2024.04.17.
FelnőttHírek

Kis Károly: Úgy érzem felkészültünk!

Vasárnap megkezdődik a 2022/23-as idény csapatunk számára. Hazai pályán kezdjük meg a bajnokságot a Budafoki MTE ellen. A mérkőzés és a bajnoki rajt előtt vezetőedzőnkkel, Kis Károllyal beszélgettünk.

Hogyan értékelnéd a felkészülési időszakot?

Egy felkészülés minőségét mindig az határozza meg, hogy milyen eredményeket tudunk elérni. Egyszerű lenne azt mondani, hogy jól sikerült a felkészülésünk, de ez majd csak a bajnoki mérkőzéseken fog eldőlni, hogy valóban így van e. Nagyon kiegyensúlyozott lesz ezúttal is a mezőny, így ahhoz, hogy jól tudjunk szerepelni, minden mérkőzésen közel a maximumot kell majd nyújtanunk. Úgy gondolom, hogy ennek az alapjait megteremtettük a felkészülés során. A játékosokat dicséret illeti, nagyszerűen dolgoztak az elmúlt hetekben, mindenki odatette magát. Több variációt is sikerült begyakorolnunk, így adott mérkőzéseken el tudjuk majd dönteni, hogy melyik felállás lesz számunkra a legkedvezőbb.

Az előkészületi mérkőzéseinken nagyon vegyes volt a játékunk képe, volt ahol nagyon jól játszottunk, és volt, ahol nagyon gyenge focit produkáltunk. A legutolsó Dorog elleni mérkőzéssel például nagyon nem voltam megelégedve, de bízom benne, hogy amint élesre fordul a helyzet, ennél sokkal jobb teljesítményt fogunk nyújtani. Jó példaként pedig a Videoton elleni találkozót emelném ki, hiszen a vereség ellenére végig egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a fehérváriaknak, és nagyon biztató volt a játék. Az a cél, hogy efelé közelítsen a teljesítményünk.

Továbbra is komoly célunk, hogy ki tudjuk szolgálni a szurkolóink igényeit, és játékunkkal örömet tudjunk nekik szerezni. Remek szurkolótábor áll mögöttünk, és ebben a kiélezett, erős mezőnyben nagy szükségünk van a támogatásukra.

A feltételek adottak voltak a jó munkához, jó pályákon edzettünk jó körülmények között. Úgy érzem felkészültünk, megtettük amit lehetett, és magabiztosan várhatjuk a bajnoki rajtot!

Volt némi játékos mozgás a nyáron. A keretről mit kell tudni?

Úgy gondolom, hogy a távozókat sikerült pótolnunk, nagyon örülök az érkezőknek. A védősort két emberrel, a belső védőként bevethető Jagodics Bencével, illetve a fiatal szabálynak is megfelelő Fodor Péterrel erősítettük meg. Támadó szekcióba is két játékossal bővült a keretünk, Molnár Márkó érkezett, illetve nagyon örülünk Zsolnai Richárd visszatérésének is, hiszen gólerős játéka nagy segítségére lesz majd a csapatnak. A keret magja megmaradt, összeszokott társasággal vághatunk neki a bajnokságnak!

A Budafoki MTE ellen kezdjük meg a 2022/23-as szezont. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Budafok nem lesz ismeretlen, hiszen játszottunk ellenük felkészülési mérkőzést is. Akkor egy nagyon kiegyenlített találkozót játszott egymással a két csapat, ahogy azt az eredmény is mutatta. Sokat erősödtek a tavalyi szezonhoz képest, jól igazoltak. Alaposan felkészültünk az ellenfélből, kielemeztük a játékukat, ami önmagában nyilván kevés, de ez az alapja annak, hogy sikeresek tudjunk lenni ellenük. Hazai pályán úgy gondolom, hogy mindenképpen be kell gyűjtenünk a három pontot!

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett