Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Kis Károly: Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jellemezni fogja az egész szezont!

Véget ért a téli felkészülési időszak, így vasárnap ismét a bajnoki mérkőzésen lép pályára a csapat. A tavaszi szezont idegenben, a BFC Siófok együttese ellen kezdik a fiúk. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Kis Károllyal beszélgettünk.

Hogyan értékelnéd a téli felkészülést?

A legfontosabb a felkészülés alatt az volt, hogy minél kevesebb sérüléssel és betegséggel, zavartalanul tudjunk gyakorolni. Egy-két játékosunk volt, akiknek kellett edzést kihagynia, az eltervezett programot végre tudtuk hajtani, és úgy gondolom, hogy a rajtra mindenki fel tud épülni. Minden olyan találkozót, amit beterveztünk, azt lejátszottuk, és sokat segítettek a felkészülésünkben. Azt, hogy hogyan sikerült a felkészülésünk, majd a szezonbeli eredményeink fogják végérvényesen megmutatni, de bizakodóak vagyunk! A játékosok maximálisan odatették magukat, és jól dolgoztak, a körülményeink és a lehetőségeink adottak voltak a nyugodt felkészüléshez.

Egyáltalán nem ígérkezik könnynek a tavasz, hiszen továbbra is rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny. Mindenki próbál erősíteni, nagy harcot várok tavasszal a csapatok között. Átigazolások szempontjából támadónk, Földi Botond távozott a klubtól, új játékost pedig nem igazoltunk, bízom abban a keretben, aki rendelkezésre áll. Ez nem jelenti azt, hogy az átigazolási szezon hátralévő idejében még nem érkezhet játékos, de a bajnokságnak a megszokott kerettel vágunk neki.

Vasárnap a Siófok csapata ellen kezdjük meg a tavaszi szezont. Mit vársz a mérkőzéstől?

Hazai pályán 1-1-es döntetlennel zárult az őszi összecsapásunk egy kiélezett mérkőzésen. Több jó és meghatározó játékossal rendelkeznek, akik meg tudnak villanni, és el tudnak dönteni mérkőzéseket. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jellemezni fogja az egész szezont, meghatározó lesz, hogy hogyan kezdjük el a tavaszt. Bár minden mérkőzés más és más, a Honvéd ellen mutatott játékunk alapján bízhatunk abban, hogy jó eredményt fogunk elérni Siófokon!

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett