Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Kis Károly: Ősszel vereséget szenvedtünk, most szeretnénk visszavágni!

Két vereség és egy döntetlen után a DEAC ellen végre ismét győzelemnek örülhetett a csapat. Vasárnap hazai pályán, a Kaposvár ellen lesz lehetősége a csapatnak újabb pontokat szerezni. A mérkőzés előtt vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Egygólos győzelmet arattunk a DEAC otthonában. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Az alapvető célkitűzésünket, hogy a sereghajtó otthonából el tudjuk hozni a három pontot, sikerült elérnünk. Viszonylag jól kezdtük a mérkőzést, több gólszerzési lehetőségünk is volt már a találkozó elején, de ezeket nem sikerült kihasználni. A továbbiakban pontatlanul játszottunk, nem tudtunk előnyhöz jutni, így szerkezetet váltottunk. Bár nem játszottunk kiemelkedően, sikerült egy gólt szerezni, és összességében úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Azt a beharangozóban is elmondtam, hogy sok csapatnak megnehezítette a DEAC a dolgát, hiszen a 16 szerzett pontjukból mindet otthon érték el. Jó csapatokat is vertek meg, így az eredménnyel mindenképpen elégedett vagyok, de a hátralévő mérkőzéseken ennél a játéknál több kell a részünkről!

Vasárnap a Kaposvári Rákóczi FC lesz az ellenfelünk az Ajkai Városi Sportcentrumban. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Kaposvár a kiesés ellen küzd, így ezek a mérkőzések mindig különlegesek. Az ellenfélnek ez a találkozó élet-halál harc lesz, Mi viszont szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni, így kiélezett, nagy csatára számítok. Ősszel a Kaposvár otthonában vereséget szenvedtünk, most szeretnénk visszavágni! Úgy gondolom, hogy a csapat van olyan erőben, és van olyan formában, hogy megoldja ezt a feladatot!

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett