Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Görgényi Dávid: Mindenképpen hazai győzelmet várok!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Kaposvári Rákóczi FC csapatát, a mérkőzés előtt védőnkkel, Görgényi Dáviddal beszélgettünk.

Győzelmet érő gólt szereztél, így elhozhattuk a három pontot a DEAC otthonából. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Úgy gondolom, hogy nyögvenyelősen kezdődött a mérkőzés, nehezen tudtuk játszani a játékunkat. A debreceniek betömörültek, és nem nagyon találtuk az ellenszert ellenük. A találkozó elején több nagyobb helyzetet is kihagytunk, ezzel pedig a saját dolgunkat nehezítettük meg. Az első félidő után éreztem már, hogy ez egy egygólos mérkőzés lesz, nem volt sajnos benne a játékban egyik oldalon sem több. Fontos győzelem volt, főleg lélektani szempontból, nagyon örülök, hogy el tudtuk hozni a három pontot Debrecenből! Nagyon örültem annak is, hogy gólt szereztem, sokat jelent, és egy plusz löketet ad így a bajnokság hajrájára!

Vasárnap ismét hazai pályán játszik a csapat, a Kaposvár lesz az ellenfelünk. Mit vársz a mérkőzéstől?

Mindenképpen hazai győzelmet várok vasárnap, úgy gondolom, hogy kötelező győzelem kell, hogy legyen ez számunkra! Az elmúlt hetekben a Kaposvár sem tündökölt, és Mi sem tudtuk megmutatni az utóbbi pár meccsen az igazi arcunkat, így ez a hétvégi összecsapás remek lehetőség számunkra, hogy javítsunk.

Öt mérkőzés van hátra az idei szezonból. Mire számítasz a bajnokság véghajrájában?

Öt meccsből öt győzelmet szeretnék a hátralévő időben! Mindig a maximumra törekszünk a csapattal, így csak az lehet a célkitűzésünk az idény végéig, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Szeretnénk még előrébb lépni a tabellán, ami nehéz feladat, hiszen a Pécs elég messze van Tőlünk, de azt gondolom, ha mind az öt mérkőzésünket sikerül megnyerni, akkor talán még beérhetjük Őket!

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett