Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Kis Károly: Folytatni szeretnénk a jó szériánkat!

Győzelemmel nyitottuk meg idegenbeli szereplésünket a hétvégén, 0-5 arányban múltuk felül az Aqvital FC Csákvár együttesét. Azonban vasárnap ismételten hazai közönség előtt lépünk pályára, az NB II-es újonc Szentlőrinc csapatát fogadjuk az ajkai sportcentrumban.  A mérkőzés előtt vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Szép győzelemnek örülhettünk a hétvégén az első idegenbeli mérkőzésünk után! Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Idegenben nyerni mindig nagyon jó dolog, főleg ilyen arányban. Biztos vagyok benne, hogy kevés ilyen nagyarányú győzelmet fogunk látni ebben a bajnokságban. A játékosok nagyon fegyelmezetten és ötletesen játszottak, sok kreatív megoldást alkalmaztunk, és egy mozgékony, jó csapat otthonából hozhattunk haza három nagyon értékes pontot! A győzelemhez kellettek a jó egyéni teljesítmények is, és volt egy extra is, hiszen Nagy Krisztián négy gólt rúgott, de többen is átlag felett teljesítettek, és ez is kellett ehhez a szép sikerhez.

Vasárnapi ellenfelünk az újonc Szentlőrinc csapata lesz, akikkel a felkészülés során már találkozhattunk. Mit kell tudni róluk?

A Szentlőrinc újonc csapat az NB II-ben, de fokozatosan megerősítették a keretüket. A felkészülés során már játszott egymás ellen a két csapat, de azt gondolom, az a mérkőzés több szempontból sem mérvadó, hiszen az ellenfél sem állt akkor még össze, mi pedig több játékost is pihentettünk azon a találkozón. Véleményem szerint a vendégek nagy erőket fognak mozgósítani, hogy lezárják a területeket a támadásaink elől. Gyors, lendületes játékosaik vannak, így nekünk egy taktikus, higgadt, nyugodt, ugyanakkor dinamikus játékra lesz szükségünk a sikerhez!

Mit vársz vasárnapi a mérkőzéstől?

Folytatni szeretnénk az eddigi teljesítményünket! Ha olyan dinamikusan tudunk futballozni, mint az eddigi találkozókon, akkor van esélyünk itthon tartani a három pontot, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!

A mérkőzés időpontja:

2020.08.23. 19:00

Helyszín: Ajka, Sporttelep (Ajka, Sport u.23.)

Fotó: Kovács Ivett