2024.04.20.
FelnőttHírek

Kenderes Zoltán: Természetesen az a célunk, hogy elhozzuk a három pontot!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban.  Vasárnap az idei bajnokság során először idegenben lép pályára a csapat. Az Aqvital FC Csákvár elleni találkozó előtt csapatkapitány helyettesünkkel, Kenderes Zoltánnal beszélgettünk.

Két győztes hazai meccs után múlt vasárnap a Békéscsaba el tudta vinni a 3 pontot Tőlünk. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Mi irányítottuk a mérkőzést, szinte végig mezőnyfölényben játszottunk, a Békéscsaba biztos védekezésre rendezkedett be. Az első félidőben volt néhány lehetőségünk a gólszerzésre ám mégis az ellenfél szerezte meg a vezetést egy szabadrúgásból. A második félidőben is mi domináltunk, de helyzetet sem mi sem az ellenfél nem tudott kialakítani. Sajnos nem tudtunk ezen a mérkőzésen olyan kreatív támadójátékot bemutatni mint az előző kettőn, illetve az olyan egyéni villanások is elmaradtak amikkel a javunkra fordíthattuk volna az eredményt.

Vasárnap a Csákvár ellen kezdjük meg az idegenbeli szereplést. Mit vársz a mérkőzéstől?

Nem kezdte jól a szezont a Csákvár, igaz a sorsolásuk sem volt túl kedvező, háromból kétszer idegenben szerepeltek köztük a bajnokaspiráns Vasas otthonában. Egy rutinos gerinccel rendelkező csapat, kiegészülve tehetséges fiatal játékosokkal. Mozgékony csapat, kreatív és gyors támadójátékot játszanak. A szakmai stáb feltérképezte a játékukat, úgy gondolom maximális felkészültünk a találkozóra. Természetesen az a célunk, hogy elhozzuk a három pontot! Véleményem szerint egy jó iramú, küzdelmes mérkőzés lesz, és remélhetőleg közönségszórakoztató is.

Hogyan készülsz fel egy mérkőzésre?

Nem tudok túl nagy meglepetéseket mondani, átgondolom, hogy mik lesznek a meccsen a feladataim, beszélgetek a csapattársakkal, zenét hallgatok.

Van valami meccs előtti babonád?

Olyan előfordult már, hogy győztes meccs után a következőn is ugyanazt a zoknit vagy alsónadrágot vettem fel.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett