2024.04.20.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Zamostny Balázs

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk támadója, Zamostny Balázs.

 

NÉVJEGY

Név: Zamostny Balázs

Születési dátum: 1992.01.31.

Poszt: támadó

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

6 éves koromban, 1998-ban kezdtem el futballozni Pécsen. 2011-ben kerültem az Újpest kötelékébe, ahonnan több csapatba is elkerültem kölcsönbe, így játszottam többek között Siófokon, a Vasasban, Szombathelyen, és Győrben is. Örömmel gondolok vissza ezekre az  éveimre, különösen szép emlék az Újpesttel elért Magyar Kupa győzelem 2014-ben, valamint a Győrrel az NB II-be feljutást érő bajnoki győzelem 2017-ben. 2020 telén, a Siófok csapatától érkeztem Ajkára, és folytatjuk a közös munkát az idei szezonban is.

Hogy érzed magad itt Ajkán?

Mielőtt ide igazoltam, többször beszéltünk a Mesterrel, és fontos szempont volt számomra, hogy úgy éreztem számítanak rám, akarják, hogy ide igazoljak. Érzem a bizalmat, sok lehetőséget kapok amit úgy érzem, hogy a játékommal egyenlőre meg is hálálok, ezt szeretném a továbbiakban is folytatni. Nyugodt környezetbe kerültem, jó a csapat, amit különféle, de jó játékosok alkotnak.

Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Azt várom a csapattól, hogy onnan kezdjük az új szezont, ahol a tavalyit befejeztük. A konkét célkitűzésemet megtartanám magamnak, de összességében bátor játékot várok, úgy gondolom mindenki ellen van esélyünk. Nagyon fontos a jó rajt, koncentráltan kell kezdenünk és akkor meglepetés csapat is lehetünk idén. A tavalyi 9. helyet mindenképpen túl szeretném szárnyalni, az első hat hely valamelyikére szeretnék oda érni.

Mit üzensz a szurkolóinknak?

Szeretném ha minél kevesebben maradnának otthon! Bíztassanak minket ne csak a jó periódusokban, hanem akkor is, amikor kevésbé megy a játék. Ez a csapat képes meccseket megfordítani, képes visszajönni a semmiből, így mindig szükségünk van a segítségre a lelátókról! Úgy gondolom, hogy teli lelátókkal képesek vagyunk egy olyan atmoszférát, egy olyat katlant kialakítani a hazai meccsekre, hogy innen nagyon nehéz lesz az ellenfeleknek elvinni a pontokat!

Villám-kérdések:

Beceneved? Zamó

Kedvenc ételed? Különböző húsok édesburgonyával és tartárral

Kedvenc italod? Ice tea

Hobbid? Play Station, darts, thaibox, sorozat nézés

Kedvenc csapatod? AS Roma

Kedvenc filmed? Életrevalók, Bohém Rapszódia

Kedvenc sportolód? Cristiano Ronaldo

Köszönjük szépen, sok sikert az idei évben is! Hajrá Ajka!

Fotó: Kovács Ivett