Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Döntetlen az első tétmérkőzésen

Idei első bajnoki meccsén az első félidőben hátrányba került az FC Ajka csapata, de a hajrában sikerült az egyenlítés a Mosonmagyaróvár ellen, a labdarúgó NB II 21. fordulójában.

FC Ajka-Mosonmagyaróvár 1-1 (0-1)

Ajka, Városi Sportcentrum, 500 néző. V.: Gaál.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Tar (Molnár Márkó, 82.), Kenderes, Csemer – Tajthy T., Csizmadia Z. (Vogyicska Bálint, 65.) – Doncsecz (Rabatin, 65.), Sejben (Berzsenyi, a szünetben), Gaál B. – Dragóner F. (Szarka Á., 65.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp Sz., Deák I., Horváth K. – Végh B., Korbély (Mayer Á., 77.), Gáncs, Jasarevic (Sajbán Miklós, 66.) – Illés D. (Nagy Z., 66.), Szalka (Czingráber, 88.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Két percet kellett várni az első hazai helyzetre, ekkor Dragóner vette célba Heinrich kapuját. Bő tíz perccel később ismét az ajkaiak veszélyeztettek, de Görgényi életerős lövése méterekkel szállt el a kapu felett. A 23. minutumban Doncsecz verte át védőjét, majd mellel továbbította a játékszert Dragónerhez, aki nyolc méterről nem találta el a kaput. Az Ajka volt a dominánsabb az első félórában, de komolyabb ziccerig nem jutottak el Csizmadia Zoltánék.

A 43. percben a mosonmagyaróvári Horváth lódult meg egy kényszerítő után, majd a beadásra szánt labdája az ajkai kapuban kötött ki nagy szerencsével, 0-1.

Félidei fordulást követően sem kapcsoltak magasabb iramba a csapatok. A 73. percben Nagy Zoárd lépett ki egyedül, majd tört az ajkai kapura, de Horváth Dániel nagy bravúrral hárította a próbálkozást. A hazaiak az utolsó tíz percben fokozott nyomást helyeztek ellenfelükre, ami meg is hozta az eredményt.

A 87. percben egy sarokrúgást követően Vogyicska helyezett a hálóba, és egyenlített ki, 1-1.

A hosszabbításban akár a győzelmet is megszerezhette volna Jeney Gyula együttese, azonban Görgényi fejese a bal kapufáról kifele pattant, majd Papp szabadított fel a gólvonalról.

Jeney Gyula: Készültünk az ellenfélre, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A cserejátékosok sokat hozzátettek a mérkőzéshez, és lendítettek a játékunkon, de meg kell tanulnunk felállt védelem ellen játszani.

Horváth Csaba: Nehéz kilencven perc volt. Tisztában voltunk vele, hogy az ellenfél dominálni fog. Voltak bizonyos időszakok, amikor meg tudtuk tartani a labdát, de sok volt a pontatlanság. Értékes egy pontot szereztünk, de van némi hiányérzetem.

forrás:veol.hu/sport