Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Győzelem a Szeged ellen

Értékes győzelmet aratott csapatunk  az újoncok csatáján vasárnap a labdarúgó NB II 13. fordulójában.

FC Ajka-Szeged 1-0 (0-0)

Ajka, 1100 néző. V.: Horváth.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Kenderes, Horváth P. – Csizmadia – Soltész (Molnár, 87.), Nagy I. (Nagy E., 91.), Stoiacovici (Nagy B., 46.), Lengyel – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Szeged-Csanád Grosics: Takács – Kárász, Horváth M., Deák, Mohl – Jovanovic, Oláh (Cigan, 79.), Germán, Varga – Andorka (Gajdos, 65.), Kóródi (Sóron, 72.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Két remek formában lévő együttes találkozott a bajnokság 13. fordulójában. Az ajkaiak másfél hónapja nem találtak legyőzőre, pedig ebben az időszakban csak idegenben, ráadásul erős csapatok otthonában léptek pályára.

A szegediek még egy fokkal jobb helyzetben voltak, négy nyertes meccs után álltak, ráadásul legutóbb augusztus 25-én kaptak ki. Hozzátehetjük, nem csoda, hiszen a Tisza-partiak együttesében több rutinos, NB I-et is megjárt futballista szerepel. Az Ajka ellen a kezdőcsapatban kapott például lehetőséget az egyaránt rendkívül tapasztalt, sok nagy csatát megélt Germán Tamás, Andorka Péter, Mohl Dávid és Aleksandar Jovanovic.

Nem ugrottak egymásnak a felek, az első helyzetre 16 percet kellett várni, ekkor Görgényi fejese szállt kapu fölé. Hiába állt fel két csatárral a Szeged, óvatosabban futballozott, mint a hazaiak, az ajkai támadásoknál a négy hátvéd mellett a négy középpályás is mélyen védekezett.

Kis Károly együttese így is lehetőséghez jutott, Csizmadia lövését blokkolták a 16-oson belül a vendégek. A másik oldalon Varga fejesét védte Horváth.

A 24. percben Nagy Krisztián vette át középen, a kaputól nyolc méterre a labdát, és a védők között lőtt, nem sokkal fölé.

A félidő végén aztán megtört az FC Ajka lendülete, a Szeged percei következtek. Előbb Kóródi osztott ki egy kötényt és gyalogolt a kapuig, kisodródva viszont már nem volt annyira veszélyes a lövése, majd Horváthnak egy távoli próbálkozásnál kellett nagyot nyújtózkodnia.

Jó idő, jó csapatok, sok néző – így indult a vasárnapi bajnoki Ajkán, gólt viszont nem láthatott a szépszámú közönség az első félidőben.

A második játékrész elején Soltész jelentkezett egy életerős, célt tévesztett lövéssel. Ismét az ajkaiak voltak az aktívabbak, ám jól látszott, ész nélkül nem mehet előre a házigazda, a vendégek abban bíztak, hogy területek nyílnak meg előttük.

Az 59. percben megint Soltész tüzelt jobbról, Takácsnak nagyot kellett védenie. Nem sokkal később Germán életerős fejesét kellett kipiszkálnia Horváthnak a jobb kapufa mellől.

Amikor úgy tűnt, kifogyott az erő az ajkai támadásokból, Nagy Krisztián kézbe vette a dolgokat. A 66. percben voltaképpen egyedül került helyzetbe, a bal oldalról szép cselekkel befelé törve a hálóba bombázott, 1-0.

Ment előre a Szeged, hiszen mennie kellett, azonban az FC Ajka magabiztosan futballozott. Egészen a ráadásig nem is volt különösebb izgulni való, a 93. percben Varga tekerése a kapufáról pattant ki. Meleg volt, de megúszták a hazaiak, akik rendkívül értékes sikert arattak.

Kis Károly: – Értékes három pontot szereztünk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, nagy küzdelem folyt a pályán. A csapat végig nagyon akarta a sikert, egy villanás döntött, és rendkívül örülök, hogy nem kaptunk gólt.

Joao Janeiro: – Ezúttal is domináltuk, próbáltunk futballozni, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Sok helyzet volt a meccsen, nagy árat fizettünk, hogy egy lehetőséget sem tudtunk gólra váltani. Az ajkaiak három helyzetükből egyet belőttek.

forrás: veol.hu/sport