Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Győzelem a Balassagyarmat ellen

Négyszer volt eredményes edzőpartnere ellen szombaton az FC Ajka. A téli felkészülést végző NB II-es labdarúgócsapat harmadosztályú együttessel játszott.

FC Ajka-Balassagyarmat 4-0 (2-0)

Ajka, 100 néző. V.: Gáspár.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Tar, Nagy B. – Lengyel, Tóth, Kenderes, Soltész – Zamostny, Nagy K. Csereként lépett pályára: Csaba, Horváth P., Nagy I., Csizmadia, Stoiacovici, Illés, Oláh, Lakatos. Vezetőedző: Kis Károly

A régóta maródi Pavlitzky, Csemer, Görgényi (akinek a vállát szerdán műtötték) trión kívül ezúttal Balogh és Nagy Erik sem állt Kis Károly rendelkezésére sérülés miatt.

Az NB III keleti csoportjának nyolcadik helyezettje ellen végig az Ajka irányított, Horváth Dánielnek mindössze kétszer kellett védenie a mérkőzésen.

A 9. percben Nagy Krisztián kényszerítőzött Zamostnyval, majd a visszakapott labdát 11 méterről a jobb alsóba lőtte, 1-0.

A 21. percben Kovács Nikolaszt indították a jobb oldalon, beadását egy igazítás után Zamostny a bal alsóba lőtte, 2-0.

Az 52. percben bal oldalon futott egy remek hazai támadás, Illés indította Oláht, akinek beadását a jó ütemben érkező Csizmadia helyezte a kapu jobb oldalába, 3-0.

A 71. percben Oláh kényszerítőzött Illéssel, előbbi a visszakapott labdát a kapus fölött átemelve juttatta a kapu közepébe, 4-0.

Kis Károly: – A 90 perc során sok helyzetet alakítottunk ki a szervezetten játszó Balassagyarmat ellen. Több jó egyéni teljesítményt is láthattunk. Örülök annak, hogy a zord, hideg idő ellenére is ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre.