Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Gólzáporos döntetlen Budapesten

Izgalmas, fordulatos meccset játszott az FC Ajka szerdán az MTK otthonában a labdarúgó NB II-ben. Az összecsapás nyolc gólt hozott.

MTK Budapest -FC Ajka 4-4 (2-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1794 néző.

MTK Budapest: Bese – Katona, Varju, Pintér, Szerencsi – Kata (Simon, 31.), Mezei, Bognár – Zuigeber (Babinszky, 72.), Lencse, Schön (Szatmári, 65.). Vezetőedző: Michael Boris.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer – Nagy E. (Lengyel, 39.), Csizmadia – Molnár, Soltész (Stoiacovici, 67.), Horváth P. – Nagy K. (Major, 83.). Vezetőedző: Kis Károly

Az ötödik helyen álló MTK otthonába volt hivatalos a sereghajtó FC Ajka az NB II-es pontvadászat hatodik körében. Az első osztályból idén kiesett, és oda egyből visszavágyó fővárosiak vereséggel kezdték az idény, azóta viszont veretlen mérleget produkáltak, két siker mellett kétszer ikszeltek.

Mint ismeretes, az ajkaiak három vereség után döntetlent értek el a Vasas otthonában. Az újonc múlt hétvégi mérkőzése aztán elmaradt, a pálya ugyanis – a szombat délutáni heves esőzést követően – nem volt alkalmas a játékra. Kis Károly legénysége a Nyíregyházával játszott volna.

Az esélyesebb tehát az MTK, a frissebb az Ajka volt, s a vendégek koncentráltabbnak is bizonyultak, meglepetésre már a második percben megszerezték a vezetést.

Történt ugyanis, hogy Bese kapus alaposan elvétett egy hazaadást, Nagy Krisztián pedig lecsapott a labdára és a kapuba passzolt, 2. perc: 0-1.

Nem sokkal később duplázta előnyét a vendégcsapat, szép akció végén Görgényi (előtte ő indította Molnárt, majd visszakapta a játékszert) lépett ki a védők között, és a bal felső sarokba bombázott, 19. perc: 0-2.

Az Ajka egyszerűen leforrázta az MTK-t, amely érthetően belehúzott, s igyekezett minden erőt bevetni a szépítés érdekében. Mégis a Veszprém megyeiek találhattak volna be ismét. A 25. percben Molnár elől mentettek szögletre a védők, ezután Nagy Krisztián lőtt 10 méterről kapu fölé.

A 32. percben megszületett a hazai gól: Bognár-Zuigeber-Schön volt a labda útja, s utóbbi középről a hálóba passzolt, 1-2.
Görgényi állíthatta volna vissza a különbséget, ám fejese kapu mellé ment.

A 36. percben pedig már az egy gólos előny is elolvadt, Lencse futott el a bal szélen, majd hozta kihagyhatatlan helyzetbe Simon Andrást, aki nem is hibázott, 2-2.

A 40. percben Besének kellett résen lennie, egy szöglet után Nagy Krisztián fejesét védte bravúrral a hálóőr.

Aki nem sokkal később tehetetlen volt, Soltész kapott jó indítást a jobb oldalon, szép csellel csapta be védőjét, és az alapvonal közeléből nagy erővel lőtte ki a jobb felsőt, ismét előnybe kerültek a vendégek, 42. perc: 2-3.

A második félidő elején Horváth Péter kínálta meg egy lövéssel Besét, a másik oldalon Schön került ígéretes helyzetbe, de elpuskázta azt.
A 74. percben egalizált az MTK, Simon kapott jó kiugratást, átemelte Horváth kapust, s Szatmárinak már nem volt nehéz dolga, 3-3.
A ráadás hazai góllal indult, a 92. percben Varju fejelt szöglet után a kapuba, 4-3.

Nem volt még vége: a 93. percben Stoiacovici lövése pattant meg és jutott a hazai kapuba 4-4.

forrás: veo.hu/sport