Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Többet érdemeltünk

Hárompercnyi kihagyás három pontjába került az FC Ajkának, amely újabb bravúr helyett kikapott a labdarúgó NB II 16. fordulójában, szerdán hazai pályán.

FC Ajka–MTK 2-3 (1-1)
Ajka, ezer néző. V.: Molnár A.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Tar, Kenderes, Présinger (Csemer, 76.) – Vogyicska, Csizmadia (Tajthy, 63.) – Zsolnai, Berzsenyi, Sejben (Doncsecz, 63.) – Dragóner (Gaál, 63.). Megbízott edző: Jeney Gyula.
MTK Budapest: Somodi – Varju, Szépe, Kocsis G., Medgyes (Zsóri, 74.) – Kata – Lehoczky (Zuigéber, 63.), Bognár I. – Kovács M., Németh K. (Palincsár, 88.), Stieber Z. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Jól kezdett Jeney Gyula vezetésével az FC Ajka, amely múlt vasárnap idegenben fektette két vállra az élmezőnyhöz tartozó, akkor a harmadik helyen álló Gyirmót FC Győrt. A Kis Károly helyére megbízott edzőként kerülő szakember második meccsén is egy harmadik helyezett ellen irányította csapatát, a hosszú hullámvölgy után ismét formába lendülő MTK volt az ellenfél.
Lendületesen nyitotta a találkozót a házigazda, az ajkaiak többször is a vendégek kapuja elé értek, Berzsenyi, majd Présinger próbálkozott, egyelőre sikertelenül.
A 13. percben viszont sikerült megszerezni a vezetést, Sejben passzolt a 16-oson belül Berzsenyi Kevinhez, aki megelőzve védőjét, öt méterről a bal alsóba lőtte a labdát, 1-0.
Képtelen volt kibontakozni az MTK, az Ajka a kezében tartotta a mérkőzést, a fővárosiak komolyabb lehetőségig nem jutottak a folytatásban. Az első helyzetükből viszont mindjárt gól szereztek.
A 36. percben Stieber adott be, Németh Krisztián senkitől sem zavartatva fejelt középről a jobb sarokba, 1-1.
Az első félidőben még Horváth Dánielnek kellett egyet védenie, az ajkai hálóőr a második játékrész első percében aztán bravúrt mutatott be, Németh lövését hárította vetődve.

A folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, majd egy nagyon szép góllal ismét előnybe került az FC Ajka.
A 67. percben Présinger végzett el szögletet a bal oldalon, a hosszún remekül érkező, a védőjét lerázó Kovács Nikolasz 12 méterről, bal belsővel a kapu jobb oldalába lőtt kapásból, 2-1.
Nem tűnt úgy, hogy a vendégek képesek lesznek visszajönni a meccsbe, de erre aztán rácáfoltak Horváth Dávid tanítványai. Egy figyelmetlenséget használt ki az MTK, Zuigéber hagyta ott Csemert a jobb oldalon egy szabadrúgás után, beadását Szépe János juttatta közvetlen közelről a hálóba, 79. perc: 2-2.
Három perccel később büntetőhöz jutottak a fővárosiak, Doncsecz akadályozta meg a bal oldalon meglógó Kovácsot a továbbhaladásban. A 11-est Németh Krisztián értékesítette, 82. perc: 2-3.
Ez a két védelmi megingás sokba került a Veszprém megyeieknek, akik az összecsapás nagy részében jól játszottak, szép gólokat szereztek, mégis vereséget szenvedtek.

forrás: veol.hu/sport