Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Négygólos győzelem a Sárvár ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 20. fordulójában a Sárvár FC csapatát fogadtuk az ajkai Városi Sportcentrumban.

FC Ajka–Sárvár FC 4-0 (0-0)
Ajka, 500 néző.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács – Kenderes, Nagy E. – Molnár (Kalász, 68.), Illés (Horváth P., 62.), Csemer – Nagy K., Oláh (Markó, 85.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Sárvár FC: Sásdi – Maráczi, Pados, Nyírő, Fider (Rajzinger, 46.) – Pető, Kun, Potyi, Farkas, Hoós (Takács, 46.) – Skriba (Koronczai, 75.). Vezetőedző: Bojan Lazic.

Ahogyan arra számítani lehetett a sárváriak védekezésre rendezkedtek be, nehéz volt helyzetet kialakítani a kapujuk előtt. Az első 20 percben meddő mezőnyfölényben játszottunk, nagyobb gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítanunk.
A 23. percben egy sárvári kontrát Skriba fejezett be lövéssel, Horváth Dániel bravúrral szögletre tudott menteni.
A 26. percben Illés lövése a bal kapufán csattant., majd egy perccel később támadónk közeli lövésénél mutatott be bravúrt Sásdi.

Nagy Erik két távoli lövése tévesztett célt még ebben a játékrészben, majd Nagy Krisztián beadása után Kovács Gergő fejese jutott a vendégkapu mellé.

Az 50. percben Köles-Oláh-Nagy K. volt a labda útja, támadónk azonban nagy helyzetben eltörte a labdát, gy a védők fel tudtak szabadítani.

Az 53. percben sikerült megszerezni a vezetést: Nagy K. visszagurított labdáját Illés 15 méterről lőtte a kapu bal oldalába, 1-0.

A 63. percben Molnár fejese ment kevéssel kapu mellé.

A 68. percben továbbnöveltük előnyünket: kapu előtti kavarodást követően Oláh eszmélt  a leggyorsabban támadónk  a kapufa segítségével  a hálóba lőtt. 2-0
Öt perccel később már három góllal vezettünk: Nagy Krisztián emelt Sásdi felett a kapuba. 3-0

Horváth P. centikkel lőtt a bal felső sarok mellé, majd Köles 14 méteres lövését Sásdi Bálint hárította.

A 81. percben a felfutó Kenderes tört be a 16-oson belülre, átadását a csereként beállt Kalász Milán 15 méterről bombázta a kapu jobb oldalába, 4-0.

A folytatásban még Pákai és Horváth P. előtt adódott lehetőség, de újabb gól már nem született, így a múltheti kisiklást 4-0-ás győzelemmel sikerült feledtetnünk.

Schindler Szabolcs: Minden héten győzelmet várnak a csapattól a nézők, ami nem könnyű helyzet. Az előző hetekben volt egy kisebb hullámvölgy, de a mai napon láthatta mindenki, hogy a csapat egy irányban, egy célért küzd. Ez pedig sokat segített a legnehezebb pillanatokban. Gratulálok az együttesnek, köszönjük a szurkolóink biztatását.
Bojan Lazic: Az első félidőben kifejezetten remekül futballoztunk, teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a komoly erőt képviselő listavezetőnek. A második félidőben azonban olyan hibákat ejtettünk, ami egy ilyen szintű rivális ellen végzetes. És sajnos úgy érzem, hogy a második hazai gól után szét is estünk.