Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Magabiztos siker, megvan a bronzérem!

Korán szerzett vezetést az Ajka, majd a második játékrészben két büntetővel biztosította be a három pont sorsát a labdarúgó NB II 37. fordulójában.

Dorogi FC-FC Ajka 0-3 (0-1)

Dorog, 300 néző. V.: Gaál. Dorogi FC: Borsos – Szerencsi, Hesz, Berkó (Papp M., 59.), Preklet, Papp M. – Lustyik, Lénárth – Krunc (Selmeci, 59.), Szalai J., Szedlár (Vígh Á., 59.). Edző: Marián Sluka.

FC Ajka: Horváth – Tóth G., Kenderes, Jagodics B., Csemer – Tajthy (Rabatin, 62.), Csizmadia Z., Berzsenyi (Doncsecz 62.), Zsolnai, Sejben (Molnár 62.) – Szarka Á (Dragóner 77.). Edző: Jeney Gyula.

A második percben Tajthy ugratta ki a jobb oldalon Csizmadiát, aki mindössze hét méterről a jobbal kapásból a léc alá bombázott, 0-1.

A 15. minutumban a zöld-fehérek kapusának, Horváth Dánielnek kellett résen lennie Berkó közeli próbálkozásánál. A vendégek bátran és veszélyesen játszottak az ellenfél térfelén. A 20. játékpercben Szarka lapos lövését védte lábbal Borsos. A 34. percben Csemer futott el a bal oldalon, majd Sejben hét méterről a hosszú sarok felé perdített, de a játékszer megakadt a kapu előtti  sártengerben, amire azonnal rávetődött Borsos.

Az első játékrész utolsó perceiben Jeney Gyula játékosai voltak aktívabbak. A 41. percben Csemer vette célba Borsos kapuját szabadrúgásból, azonban célt tévesztett. Félidőre a tabella 3. helyén álló zöld-fehérek mehettek jobb szájízzel.

A második játékrész elején nagy lehetőségük volt a dorogiaknak az egyenlítésre, azonban Horváth bravúrral védte Szalai fejesét. Az 51. percben Gaál játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára. A labda mögé Szarka állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 0-2. Három perccel később Borsos volt szabálytalan a kapuja előtt, Gaál újabb büntetőt ítélt a zöld-fehérek javára. A tizenegyest ezúttal Csemer végezte el, aki félmagasan a sarokba bombázott, 0-3. A 71. percben szépíthettek volna a hazaiak, ám előbb Horváth, majd Szarka állta a dorogiak útját. A fennmaradó játékidőben újabb találat nem esett.

Ajkai szempontból a lehető legjobb forgatókönyv alakult a Szeged-Gyirmót összecsapáson. Az alföldiek 3-0 arányban győzték le a sárga-kékeket, így biztossá vált a bakonyiak bronzérme a labdarúgó NB II-ben.

forrás: veol.hu/helyi-sport