Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Gyenge játék, vereség

Először kapott ki hazai pályán az FC Ajka a labdarúgó NB II 2021/2022-es szezonjában. Szerdán a Szeged vitte el a pontokat a Veszprém megyeiek otthonából.

FC Ajka–Szeged-Csanád 0-1 (0-1)

Ajka, 600 néző. V.: Derdák.

FC Ajka: Horváth D. – Kenderes (Stoiacovici, a szünetben), Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Berzsenyi (Szabó B., 76.) – Csizmadia (Szűcs K. 76.),, Sejben (Szarka, a szünetben), Orosz (Dragóner, a szünetben) – Gaál. Vezetőedző: Kis Károly.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Horváth K. (Lestyán, 92.), Kóródi (Gajdos, 68.), Gréczi (Germán 92.) – Haruna. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Jó formában várta az FC Ajka a bajnokság hétközi fordulóját, hiszen az előző két körben hat pontot gyűjtött a csapat, amely előbb a Békéscsabát, majd a III. Ker. TVE együttesét fektette két vállra.
A Veszprém megyeiek ráadásul hazai pályán négy meccsből egyszer sem kaptak ki idén.

Ami a Szegedet illeti, jól rajtoltak a Tisza-partiak, akik a játéknap előtt négy sikerrel, két döntetlennel és három vereséggel a nyolcadik helyen álltak.

Aktívabban kezdett a Szeged, amely többször is odaért az ajkai kapu elé, a hazaiak dolgát ráadásul nehezítette, hogy Kenderes az ötödik percben megsérült. Bár úgy tűnt, azonnal csere lesz, a középpályás bekötött kézzel mégis visszatért a pályára.

Nem tudta viszont ő sem megakadályozni a vendéggólt, a 13. percben Jammeh Haruna volt közelről eredményes. Ódor határozottan labdát szerzett, végigrobogott a jobb oldalon és pontosan adott középre, ahol a szegedi támadó teljesen egyedül érkezett és öt méterről a kapu jobb oldalába továbbította a labdát, 0-1.

Támadásba lendült az Ajka, a 20. percben például majdnem összejött az egyenlítés, Molnár rosszul mozdult ki kapujából, Gaál balról leadott lövését az üres kapu előtt blokkolták a vendégek. Nem sokkal később Orosz próbálkozása alig ment mellé. A 32. percben viszont a Szeged szerezhetett volna gólt, de Haruna emelése kapu fölé ment. A félidő hajrájában mindkét csapatnak adódott lehetősége, ám ezek kihasználatlanok maradtak.

A szünet után igyekezett eredményes támadásokat építeni az Ajka, azonban sok volt a pontatlanság. A Tisza-partiak pedig próbáltak lecsapni az adódó lehetőségekre fellazuló hazai csapat ellen. A 69. percben Horváthnak kellett nagyot védenie Gréczi lövését követően. Képtelen volt igazán komoly helyzetet kidolgozni a házigazda, amely nem futballozott jól, a szegedi retesz pedig hatékonyan zárt.

Hiába nyomtak a hazaiak, a Szegedé lett a három pont.

forrás: veol.hu/sport