2024.04.17.
FelnőttHírek

Tavasszal továbbra is hibátlan csapatunk!

Egy 96. percben szerzett góllal győzött az FC Ajka vasárnap otthon a labdarúgó NB II-ben. A csapat a Mosonmagyaróvár ellen folytatta sikersorozatát.

FC Ajka–Mosonmagyaróvár 1-0 (0-0)

Ajka, 1000 néző. V.: Gaál.

FC Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Csizmadia (Sejben, 77.), Fiáth (Babos, a szünetben), Borsos (Szarka, 58.), Zsolnai, Pantovics (Kenderes, a szünetben) – Nagy K. (Horváth P., 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Credobus Mosonmagyaróvár: Auerbach – Simita, Czingráber, Papp Sz., Horváth K. (Vogyicska Balázs, 75.) – Radics (Vukaszovics, 82.), Kapornai – Szabó B. (Máris, 62.), Illés D. (Deák I., 75.), Csóka – Szendeff (Puhtyejev, 75.). Vezetőedző: Nagy Ádám.

A sereghajtót fogadta a szintén a bennmaradásért küzdő FC Ajka a 21. fordulóban. A Veszprém vármegyeiek remekül kezdték a tavaszi szezont, mind a három bajnokijukat (a Budafok, a Szeged és a Soroksár ellen) megnyerték, így esélyesnek számítottak a gyenge formában lévő Mosonmagyaróvárral szemben.

Nem volt túl sok esemény a mérkőzés elején, a szórványos támadások egyik oldalon sem okoztak komolyabb veszélyt.

A 25. percben Csóka lövése nem sokkal kerülte el a hazai kaput, tíz perccel később, egy szöglet után majdnem a Mosonmagyaróvár kapott gólt.

Nem hozott találatot az első félidő, Schindler Szabolcs kettőt is cserélt a szünetben. A 48. percben a csapatkapitány Csizmadia fejelt mellé öt méterről. Nem jöttek a hazai rohamok, sőt Szabadosnak kellett nagyot védenie, amikor Szabó lőtt távolról kapura egy szabadrúgást. Az ajkai hálóőr a bal alsó sarok előtt mentett szögletre.

A következő említésre méltó esemény majd 20 perccel később, a 71. percben történt, Czingráber Máté megkapta második sárga lapját – Szarkát buktatta -, és ezzel a kiállítás sorsára jutott.

Szívósan védekezett a vendégcsapat és úgy tűnt, hogy egy pontot meg is tud szerezni. Már bőven a ráadásban jártunk, amikor Horváth remek átadását követően Szarka elé került a labda a 16-oson belül. Szarkát Papp rúgta meg, a játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Szarka Ákos a 96. percben a bal alsóba lőtte, 1-0, a bíró pedig le is fújta a találkozót.

forrás: veol.hu/helyi-sport