Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Geri Gyula: „Schindler Szabolcs marad a vezetőedző!”

Geri Gyulával, az F.C. Ajka Kft. ügyvezetőjével készítettünk rövid interjút.

Karnyújtásnyira a bajnoki cím! Hétvégén bajnokavatás?

A Csepel elleni győzelmünknek köszönhetően karnyújtásnyira került az aranyérem, remélhetőleg már a hétvégén bebiztosítjuk a bajnoki címünket.  Úgy néz ki tehát, hogy 3 év után végre ismételten a második vonalban szerepelhet csapatunk, ráadásul a múlthéten első fokon megkapta egyesületünk a másodosztályú licencet, ezért már ez sem lehet akadálya, hogy jövőre magasabb osztályban szerepelhessünk.

Majd egy év után visszatért a csapathoz Kis Károly! Milyen szerepe lesz a klubnál?

Kis Károly személyében tapasztalt, rutinos szakemberrel erősödött csapatunk. A jövőben megnövekedő teendők után döntöttünk úgy, hogy szakmai igazgatót alkalmazunk. Károly első feladata az lesz, hogy a szakmai stábbal, valamint az ügyvezetéssel közösen kialakítsa azt a keretet, amellyel jövőre eredményesen szerepelhetünk a másodosztályban. Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy az idei keretet Kis Károly közreműködésével alakítottuk ki tavaly januárban és júniusban, így egyértelműen kijelenthető, hogy olyan szakmai igazgató csatlakozik a csapathoz, amely jól ismeri a keretet és egyben az átigazolási piacot is.

Az NB3.hu internetes portálon Simon Zoltán újságíró az egyesület számára sértő, súlyos hazugságokat tartalmazó írás jelentetett meg, ami miatt több támadás érte a vezetést.

Igen. Olvastam én is a cikket, talán inkább felvetésként kezelte az újságíró ezt, hisz mivel ismeri Szabolcsot, jó barátok, ismerősök, pontosan, tudja, hogy automatikusan meghosszabbodik a szerződése, amint feljutunk az NB II-be. Azt gondolom, az is természetes, hogy egy ilyen sikeres szereplés után nehéz bármilyen változást is elfogadni.  A vezetésnek azonban már a jövőt kell építeni és csak annyi történt jelenleg, hogy bővítettük a szakmai stábot, amellyel az őszi 92%-os bajnoki teljesítményt szeretnénk tovább vinni, nem pedig a tavaszi 63%-ost. Mindemellett most a legfontosabb, hogy a hétvégén lehetőleg már bajnokként térjünk haza Budapestről.

Az NB3.hu cikke itt található meg (https://nb3.hu/hirek/elkuldtek-a-legjobban-teljesito-nb-s-edzot)