2024.04.17.
FelnőttHírek

Fontos pontszerzés

A hazaiak és a vendégek is vezettek, a vége pedig pontosztozkodás lett a Soroksár–FC Ajka NB II-es labdarúgó-mérkőzésen, vasárnap.

Soroksár–FC Ajka 2-2 (2-1)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Nazsa. Soroksár SC: Varga Á. – Bene M., Huszák T., Valencsik, Pászka – Gyömbér (Takács Zs., 11.), Derekas – Orosz M. (Hudák, 71.), Csernik, Szerető (Gárdos, 71.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Tar, Présinger – Szekér (Irimiás, 46.) – Csizmadia Z., Soltész (Nagy I., 46.), Tóth G. (Rétyi, 46.), Kenderes – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Hosszú idegenbeli nyeretlenségi sorozatot követően lépett pályára az FC Ajka, amely szeretett volna visszatérni arra az útra, amelyet a szezon elején járt.

Az utóbbi hetek hullámzóan sikerültek a Veszprém megyeieknek, akik legutóbbi öt mérkőzésükön mindössze egyszer nyertek, négyszer pedig kikaptak. Az idegenbeli mérleg még rosszabbul festett, Nagy Krisztiánék vendégként legutóbb Csákváron tudtak sikert aratni, még augusztus 16-án.

Az FC Ajka alaposan megszenvedte a koronavírus-járvány hatásait, a válogatott szünet jól jött, hogy kicsit összekapja magát a társaság, amely nagyon elszántan készült a jó erőkből álló Soroksár ellen.

Ebben a szellemben kezdtek a vendégek, akik a kezdő sípszót követően nem sokkal helyzetbe kerültek, majd a vezetést is megszerezték.

A 6. percben Csizmadia lőtt kapufát, a kipattanót Nagy Krisztián a hálóba fejelte, 0-1.

A 9. percben Csizmadia találhatott volna a kapuba, de a helyzet kimaradt.

A másik oldalon viszont összejött a gól, a 10. percben Csernik Kornél volt eredményes, miután Szerető dolgozott ki lehetőséget, lövését Horváth Dániel védte, a kipattanó után viszont már tehetetlen volt az ajkai kapus, 1-1.

A 22. percben Vargának akadt dolga, Soltész lövését kellett védenie a hazai portásnak.

Nem sokkal később, egy jó indítás után Nagy Krisztán tüzelt a 16-oson belülről, a védők az utolsó pillanatban blokkoltak.

A szögletnél Csizmadiával szemben szabálytalankodtak, a játékvezető pedig büntetőt ítélt az Ajkának. A 11-est Présinger végezte el, Varga viszont bravúrral megfogta a labdát.

A 35. percben a hazaik is büntetőt lőhettek, miután a bíró Tart látta szabálytalannak a 16-oson belül. Lovrencsics Balázs a kapu jobb oldalába helyezte a játékszert, 2-1.

A félidő utolsó percében Horváth Dániel bravúrral védte Lovrencsics fejesét.

Az 52. percben kapufáig jutottak vendégek, Nagy István találta el a felső lécet.

A 63. percben az ajkai kapusnak akadt dolga, Pászka próbálkozott szabadrúgásból, de Horváth a helyén volt.

Lovrencsic növelhette volna góljai számát, ám Horváth hárítani tudott.

Hiába a hazai helyzetek, az Ajka talált be és egyenlített.

A 80. percben Csizmadia remek passza után Nagy Krisztián juttatta közelről hálóba a labdát, 2-2.

A 88. percben Tar fejese volt közel a hazai kapuhoz. Egy perccel később Csernik lövés tévesztett célt.

Nem született több gól, a felek megosztoztak a pontokon.

forrás: veol.hu/sport