Barion Pixel
2024.07.17.
Utánpóltás

Együttműködés az Illés Akadémiával

A több éve tartó kapcsolat folytatásaként az elmúlt héten Szombathelyre látogattunk az Illés Akadémiára.

Lehetőségünk volt egyéni fejlesztő edzések megtekintésére, az infrastruktúra megismerésére, majd Bakos Roland szakmai vezető részletekbe menően tájékoztatást adott az akadémián folyó munkáról.

Bakos Roland: „Immáron három éve tart az együttműködés a két zöld-fehér egyesület között. Korábban mi is voltunk Ajkán, bemutató edzést, illetve előadásokat is tartottunk – most pedig mi köszönthettük a Veszprém megyeieket, és részletekbe menő betekintést nyerhettek az Illés Akadémia szakmai életébe. A kapcsolatunkat abszolút gyümölcsözőnek tekinthetjük: több ajkai tehetség is eljutott hozzánk, mindegyik korosztályba érkeztek már tőlük. A szakmai programunk részeként mindenben segíti egymást a két klub.”

Jákli Péter: Hosszú ideje kiváló az együttműködés az ajkai és a szombathelyi labdarúgás között: lehet szó akár felnőtt futballról, akár az utánpótlásról. Évente több alkalommal személyesen találkozunk szakmai konzultáció keretében, talán ennek is köszönhető, hogy egyre több tehetséges ajkai játékos került javaslatunkra az akadémiai rendszerbe, így az Illés Akadémiára.

A közeljövőben újabb látogatást tervezünk, amikor valamennyi, az FC Ajka utánpótlásában dolgozó edző személyesen is megismerkedhet az Illés Akadémián zajló munkával.