Barion Pixel
2024.05.24.
HírekUtánpóltás

Bozsik kiemelt “B” és “C” tornák – 1.forduló

Megkezdődött a Bozsik Egyesületi Program 2019/2020 évada az U10, U11 és U13 korosztályok számára.

 

 

Bozsik kiemelt “B” torna – Szombathely, Illés Akadémia

 

U10

Csapat tagjai: Amberger Bálint, Bock Bence, Bognár-Nagy Cristoff Nevada, Havasi Bálint, Jakus Levente, Körmendi Dominik, Mészáros Levente, Riba Brendon Tamás, Varga Patrik, Dörnyei Dávid

Edző: Horváth László

Edzői értékelés: Az idei első Bozsik ”B” tornán vettünk részt csapatunkkal. Az előző tornából kiindulva, fokozottan azt kértem, hogy mindig ember mellől játszunk és toljuk fel teljesen a védekezésünket. Ennek eredménye látványos volt, sok ziccerünk adódott és sokszor voltunk az ellenfél térfelén. Első mérkőzésünket Pápával játszottuk és elég jó iramú és sok jó megmozdulásos mérkőzés volt. Amit kértem játékosaimtól, azt 10 percig maximálisan betartották, utána lankadt a figyelem és inkább a megszokás és az ösztön cselekedett. Második meccset a Motimmal játszottuk, jól kezdtük a mérkőzést, 5 perc alatt két kapussal szembeni helyzetet hagytunk ki. Az ellenfélnél volt 2 jó csatár, őket nehezen tudtunk semlegesíteni. Ők ha kapu elé kerültek gólokat rúgtak. Harmadik meccsünket a Gyirmót ellen játszottuk, a kezdés hasonlóan jól alakult, mint a 2. mérkőzésünkön, csak most berúgtuk az első két helyzetünket és már elhittük, hogy megnyertük a mérkőzést, de sajnos háromszor eljutottak a kapunkig és elkerülhető gólokat kaptunk, amivel a több góllal nyerhető mérkőzést kiengedtük a kezünkből. Negyedik mérkőzésünk ellenfele a Lurkó csapata volt, akik szinte a kapunkig nem jutottak el és sima mérkőzés kerekedett ki, jól és végre bátran, kombinatívan is játszottunk. Utolsó meccsünkön a Sopron csapata ellen már kicsit fáradtan és dekoncentráltan játszottunk. Sorra rossz döntéseket hoztunk. De még így is sokat voltunk az ellenfél kapujánál, viszont visszafelé már nem sikerült futnunk és megkontráztak minket.

Összességében a játék nagyon sokat javult, sok ziccerünk volt és sok gólt is rúgtunk. Mind három támadó jócskán kivette a gólgyártásból a részét. Védekezésben még fejlődnünk kell.

Elégedett voltam maximálisan a csapattal, az eredmények nem tükrözik a valós képet a mérkőzésekről.

Eredményeink:

FC Ajka – PELC 0-0

FC Ajka – MTE 2-3 (gól: Varga, Körmendi)

FC Ajka – Gyirmót 2-3 (gól: Bock 2)

FC Ajka – Lurkó 4-0 (gól: Varga 3, Körmendi)

FC Ajka – Sopron 1-2 (gól: Bock)

 

 

U11

Csapat tagjai: Tromler Benedek, Tulit Máté, Hosszu-Jaloveczki Hunor, Bertalan Norbert, Horváth Benedek Bendegúz, Sulyok Lukács Áron, Lukács Donát, Márton Gergő, Fehér Nimród, Ravasz Arnold

Edző: Magyar Patrik

Edzői értékelés: Először szerepeltem új csapatommal tornán a korosztály átvételét követően, melyet bizakodva vártam én is és a játékosok is. Az első mérkőzésen mutatott játék alátámasztotta a csapat mérkőzés éhségét és motiváltságát, hiszen a jó játékosokból álló Pápa csapata ellen remek játékkal és szépségdíjas gólokkal sikerült  nyerni. A következő mérkőzések viszont nem az elképzeléseink szerint alakultak, hiszen több olyan egyéni hiba miatt kaptunk gólokat, ami az esetleges fáradtságból, dekoncentráltságból adódott, ezzel megkönnyítve az ellenfeleink dolgát. Az utolsó mérkőzésre aztán újra magára talált a csapat és fegyelmezetten játszva ki-ki mérkőzésen döntetlennel zártuk a tornát a hasonló képességű játékosokból álló Sopron csapatával.

A mérkőzéseken jó volt látni, hogy a játékosok az edzéseken begyakorolt összjátékokat alkalmazták, és egy csapatként küzdve játszották végig mindegyik mérkőzést. Védekezésben és a védekező pozíciók felvételében még fejlődnünk kell.

A csapat legjobbjának járó elismerést ezúttal Sulyok Lukács érdemelte ki szép góljaiért.

Eredményeink:

FC Ajka – PELC 4-0 (gól: Sulyok 3, Lukács L.)

FC Ajka – MTE 2-4 (gól: Sulyok, Lukács L.)

FC Ajka – Gyirmót 2-4 (gól: Horváth B., Fehér)

FC Ajka – Lurkó 0-4

FC Ajka – Sopron 2-2 (gól: Hosszu-Jaloveczki, Márton G.)

————————————————————————————————————————————–

Bozsik „C” torna – Ajka, Városi Sportcentrum

 

U11

Csapat tagjai: Ódor Ákos, Molnár Marcell, Fleisz Attila, Tóth Levente, Bolla Gergő, Tokolics Benjámin, Horváth Raul József

Edző: Zsidó András

Edzői értékelés: Kis létszámmal tudtunk a tornán kiállni, mivel a korosztály másik része Szombathelyen szerepelt a kiemelt „B” tornán, így a csapat tagjai minden mérkőzést végigjátszottak, amik között nem is volt pihenésre lehetőség, hiszen a sorsolás alapján az utolsó körben volt pihenős a csapat. A játékosok az első mérkőzésen minden erejüket beleadva a Devecser csapata ellen 2:1 arányban győztek. Ezt követően pedig a cserelehetőségek hiánya és a fáradtság az ellenfeleknek kedvezett. Játékosaink az utolsó percig küzdöttek, a találkozókon volt néhány szép támadás, és két-három remek egyéni teljesítmény.

A csapat legjobbjának járó elismerést ezúttal Tóth Levente érdemelte ki.

Eredményeink:

1 győzelem, 3 vereség

 

 

U13

A csapat tagjai: Krisák Barna, Tóth-Víg Csongor, Schebesta Marcell, Mekler Soma, Csányi Dániel, Csányi Máté, Szücs Marcell, Polgár Zsombor, Németh Dávid, Liszai Zétény, Heck-Szilveszter Zalán, Mészáros Máté.

Edzők: Csicsics Richárd, Major Norbert

Edzői értékelés: Az idei első Bozsik ”C” tornán vettünk részt az U13-as mezőnyben. Hogy szokják a 8+1-es felállást, az U12-es csapattal szerepeltünk a tornán. A mérkőzéseken kiderült, hogy sokat kell még tanulni a fiúknak és alkalmazkodni a nagyobb pályához és ellenfelekhez, és gyakorolni a különböző pozíciókkal járó feladatokat. Ennek ellenére minden találkozón akadt néhány szép támadás, és két-három remek egyéni teljesítmény is említésre méltó.

A csapat legjobbjának járó elismerést ezúttal Szücs Marcell érdemelte ki magabiztos védőmunkájáért, mellette a két szélső hátvéd, Csányi Máté és Heck-Szilveszter Zalán játéka volt dicsérhető.

Eredményeink:

FC Ajka – Devecser SE 2-1 (gól: Polgár, Mészáros)

FC Ajka – Marcali VFC 1-1 (gól: Polgár)

FC Ajka – Tapolca VSE 1-1 (gól: Polgár)

FC Ajka – Haladás VSE 0-3