Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Döntetlen Felcsúton

Az NB III. Nyugati csoportjának 18. fordulójában ahhoz a Puskás Akadémiához látogattunk, amely egyedüliként tudott pontot szerezni ellenünk ősszel Ajkán.

A találkozót jól kezdte csapatunk: előbb Vargának kellett menteni Nagy K elől, majd egy perccel később Illés ziccerét tudta hárítani a hazai hálóőr.

A folytatásban is csapatunk akarata érvényesült. A 7. percben Sipos passzolt röviden hátra egy labdát, amire Harsányi csapott le, de lövését egy hazai védő blokkolni tudta. Nem sokkal később Illés próbálkozása szállt kapu fölé.

Több mint negyedórát kellett várni az első hazai helyzetre: Arabuli léphetett volna ki ziccerben, de Horváth remekül élt a játékkal és felszedte a labdát a hazai támadó elől. 1 perccel később Ganbayar lövését kellett védenie Horváthnak.

A 20. percben ismételten ordító ziccerben hibáztunk: szép támadás végén Nagy K. beadását Harsányi lépte át, Csizmadia kapásból lőtt , de Varga reflexmozdulattal védeni tudott.

Folyamatosan a hazai kapu előtt adódtak a helyzetek: Köles lőtt fölé, majd Nagy K. szerelte Spandlert, támadónk ziccerben Harsányi elé passzolt, de egy hazai védő az utolsó pillanatban szögletre tudott tisztázni.

A 31. percben több játékosunk is kapura lövéssel próbálkozott, a nagy kavarodás végén Illés került tiszta lövőhelyzetbe, de Varga blokkolni tudta  a próbálkozását.

A 35. percben Tamás tekerésénél kellett résen lennie Horváthnak.

Az első játékrészben többgólos előnyre tehettünk volna szert, de sajnos a kapu előtt rendre hiba csúszott a befejezésekbe.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk: Illés beadását Nagy K. kevéssel lőtte Varga kapuja fölé.

Az 52. percben Csemer próbálkozott lövéssel, de lövése kevéssel kapu mellé ment.

Egy perccel később nagy hazai lehetőség maradt ki: Tamás szerzett meg egy lecsorgó labdát, 1-1-ben vezethette a labdát Horváthra, kapusunk azonban bravúros mozdulattal hárítani tudott.

A 66. percben egy beívelést követően Pákai elé került a labda, aki elrúgta a labdát, miközben egy hazai védő játékosunk lábát rúgta el. Sajnos a büntető elmaradt.

Az utolsó negyedórában felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat győzelemre játszott.

Az utolsó percben Köles beadását Molnár juttatta a hazai kapuba, les miatt azonban érvénytelenítették találatunkat.

Összességében az első félidei játékunk miatt egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna, ez azonban ismételten nem sikerült, így márt joggal nevezhető a Puskás Akadémia II. számú csapata mumusunknak, hiszen az eddigi 6 találkozásunkból mindössze egyet sikerült megnyernünk ellenük.