2024.04.25.
FelnőttHírek

Továbbjutás a Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában az FC Ajka felnőtt labdarúgó csapata a szintén másodosztályban szereplő Baranya megyei Szentlőrincet fogadta az Ajka Városi Sportcentrumban szombat délután.

Ajka–Szentlőrinc 3-0 (2-0)

Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 400 néző. V.: Szigetvári

FC Ajka: Szabados – Kovács, Görgényi, Tar, Szűcs, – Tajthy (Nagy, 91.), Kenderes – Csizmadia (Molnár, 77.), Sejben (Jagodics, 77.), Doncsecz (Berzsenyi, 77.) – Gaál (Dragoner, 46.). Vezetőedző: Kis Károly

Szentlőrinc SE: Bese – Lénárt, Havas, Farkas, Csilus (Török, 72.), – Kiss-Szemán (Németh, 72.), Grumic (Szabó, 72.), Papp, Vidnyánszky, – Filipovic (Rétyi, 61.), Bányai (László, 61.) Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Lassan lendültek játékba a csapatok, az első komolyabb helyzetre nyolc percet kellett várni, ekkor a vendégek kontrájából indult meg Bányai, de Tar Zsolt a lövés előtti pillanatban tisztázni tudott.

A 10. percben a hazaiak vitték ígéretesen a labdát, majd Kovács Nikolasz ívelte be jobb oldalról a játékszert középre, a tökéletes ütemben érkező Doncsecz Levente pedig öt méterről nem hibázott, 1-0.

Csizmadia került lövőhelyzetbe, de a labda a felsőlécről vágódott ki. Három perccel később Doncsecz 25 méteres bombájánál volt tehetetlen Bese Barnabás, a labda nagy erővel ment a bal felsőbe, 29. perc: 2-0.  Az ajkai csapat magabiztosan kontrollálta az első játékrészt, és ritkán hagyott lehetőséget a Baranya megyeieknek.

A második félidőben is magabiztosan járatta a labdát a zöld-fehér csapat. Doncsecz, majd a csereként beállt Dragóner okozott némi riadalmat a vendég kapunál. Az 58. percben Dragóner került lövőhelyzetbe, Bese szépen védett, de a kipattanót Doncsecz fejelte az üres kapuba 10 méterről, 3-0. A 19 éves játékos így megszerezte profi pályafutása első mesterhármasát. A 73. percben a vendégek középpályása, Vidnyánszky vette célba Szabados kapuját, de a hálóőr nagy bravúrral tolta ki a jobb felső sarokba tartó labdát szögletre. A találkozó utolsó perceiben már több helyzet nem akadt a csapatok előtt.

Kis Károly: – Úgy érzem, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót. Tudtuk, hogy egy jól felkészített agresszív csapattal fogunk játszani. Az ellenfélnek is voltak helyzetei, de az első félidőben eldöntöttük a meccset.

A negyedik forduló sorsolását hétfőn 18.15-től tartják.

forrás: veol.hu/sport