Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Kevés helyzet, igazságos döntetlen

Egyik csapat sem tudta megzörgetni a hálót a labdarúgó NB II 31. fordulójában.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–FC Ajka 0-0 

Szeged, 500 néző. V.: Rúsz.

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Gera N., Könczey, Szilágyi Z., Kővári – Farkas A., Szatmári (Szakály D., 64.) – Prosser (Kundrák, 59.), Bíró B. (Rácz B., 90+1.), Géresi (Papp Á., 90+1.) – Haruna (Gajdos, 59.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Kenderes, Présinger – Tajthy T., Csizmadia Z. (Molnár M., 83.) – Gaál B. (Sejben, 59.), Rabatin (Vogyicska, 70.), Doncsecz (Gyuris, 83.) – Dragóner F. (Zsolnai, 59.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Igazi rangadóra számíthattak a nézők, ugyanis a szegediek öt meccs óta nem kaptak ki, az ajkaiak pedig az utóbbi hat fordulóban pontot sem vesztettek. A találkozó második percében a hazaiak vezettek egy szép támadást, azonban Géresi beadása nem találta meg a címzettet. Az első negyedórában többnyire mezőnyjátékot láthattak a szurkolók, nehezen jutott el a labda a kapuig. A 24. minutumban Kővári elé került a játékszer, aki 20 méterről alaposan megdolgoztatta az ajkaiak hálóőrét, Horváth Dánielt. A 30. percben Gaál Bálint vállalt magára egy szabadrúgást, de Molnár-Farkas könnyedén fogta. Az első játékrész végén Gera sárgult be szimulálásért, majd a szegediek mestere Alexandar Sztevanovics reklamálásért.

Fordulás után az alföldi együttes jött ki akaratosabban az öltözőből. A 47. játékpercben Géresi iramodott meg, de az ajkai védelem ügyesen zárt. Az 55. percben Bíró jobb lábas lövésénél kellett Horváth Dánielnek résen lennie.

A hajrához közelítve fokozódtak az események. A 77. percben Géresi lapos beadásszerű lövését Horváth középre ütötte ki, majd a társai tisztáztak. A 88. minutumban egy szabadrúgás után Szilágyi csúsztatta az ajkai kapu mellé a labdát. A hármas sípszóig már újabb lehetőség nem akadt egyik fél előtt sem, így gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

forrás: veol.hu/helyi-sport