Barion Pixel
2024.06.13.
FelnőttHírek

Döntetlen a Siófok ellen

Meg kellett elégednie egy ponttal az FC Ajkának, amely hiába dolgozott ki sok helyzetet hazai pályán, szerdán a labdarúgó NB II-ben. A Siófok a hajrában döntetlenre mentette az összecsapást.

FC Ajka–BFC Siófok 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Nagy K. (6.), ill. Kiss B. (82.)

Ajka, 1500 néző

Vezette: Sipos (Szalai, Derdák)

FC Ajka: Horváth T. – Görgényi, Heffler, Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. (Zamostny, 46.) – Rétyi (Tóth P., 79.), Zsolnai (Lakatos, 57.), Csizmadia – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

BFC Siófok: Megyeri – Polényi, Izing, Jagodics, Deutsch (Nikházi, 79.) – Erdélyi (Horváth P., 54.), Tajthy, Balogh (Tömösvári, 64.), Kiss B. – Elek, Gaál. Vezetőedző: Gál István.

Három vereség után szeretett volna javítani az FC Ajka, amely sorrendben a Haladás, a Budaörs és a Debreceni VSC ellen maradt alul.
A siófokiak az előző fordulóban legyőzték a Vasast, tehát kellő önbizalommal várhatták az összecsapást. A Balaton-parti csapat eltökélt volt abban, hogy javít idegenbeli mérlegén, ebben a szezonban ugyanis vendégként három meccsből hármat veszített.

A felek épphogy elkezdték a tapogatózást, egymás felállásának feltérképezését amikor Nagy Krisztián ki is használta a vendégek csúnya hibáját.

A jobb hátvéd Izing úgy passzolt az ajkai támadó elé, mintha csapattársak lennének, Nagy pedig nem tétovázott, 40 méterről célozta meg a kaput és gyönyörűen emelt a kissé kint álló Megyeri fölött a hálóba, 6. perc: 1-0.

A folytatásban egyik csapat sem rohant előre, mondhatni a másik hibájára vártak a riválisok. Volt is mire, mindkét oldalon bőven akadt baki, a Siófok például gyorsan egyenlíthetett volna, de Horváth Tamás bemutatott egy bravúrt.

A hazaiak előtt is adódott egy-két ígéretes lehetőség, főképp az első félidő hajrájában veszélyeztettek többször is Nagy Krisztiánék.
Mondhatjuk, hogy a szünet előtti 10-15 perc az Ajkáé volt, a házigazda beszorította vendégét, de nem sikerült újabb találatot elérnie.

A második játékrész elején nem tűnt úgy, hogy a Siófoknak túl sok ötlete van az egyenlítésre. A gépezet támadásban erősen akadozott a Balaton-partiaknál, az FC Ajka pedig tette a dolgát, nyomást gyakorolt ellenfelére és várta az újabb lehetőséget.

Továbbra is rengeteg volt a hiba, több, mint a szép megoldás, s ez nem emelte a mérkőzés élvezeti értékét.

A küzdelemre viszont nem lehetett panasz, az FC Ajka jól zárt, fegyelmezetten védekezett, a vendégek pedig megpróbáltak egy utolsó rohamra indulni.

Utóbbi volt a sikeresebb, legalábbis a hazai csapat hátsó alakzata egy pillanatra kihagyott, amelyet kihasznált a Siófok.

A 82. percben Kiss Balázs fejelt középről, hat méterről az ajkai védők között a hazai kapuba, 1-1.

A hajrában igyekezett nyomni a hazai csapat, de már nem sikerült igazi lehetőséget kialakítani.

Hiába játszott jobban az Ajka, meg kellett elégednie az egy ponttal.

Kis Károly: – Megnyerhettük volna ezt a meccset, hiszen több lehetőségünk volt a 2-0-s vezetéshez. Sajnos pontatlanok voltunk a végjátékban. A vendégeknek is voltak helyzeteik, azonban előttünk adódtak nagyobb gólhelyzetek. Úgy gondolom, hogy két pontot eltékozoltunk, nagy kár érte.

Gál István: – Buta egyéni hibával kezdtük a mérkőzést, gyorsan hátrányba kerültünk. A folytatásban szerintem kiegyenlített volt a játék, mindkét csapatnak akadtak helyzetei. Úgy gondolom, összességében rászolgáltunk az egy pontra, igazságos döntetlen született.

Az FC Ajka legközelebb vasárnap lép pályára, a Magyar Kupában az Ikraus-Maroshegy vendégeként.

forrás: veol.hu/sport