Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Döntetlen a Budapest Honvéd ellen

Komoly érdeklődés mellett játszott edzőmeccset szerda este az FC Ajka, az NB II-es labdarúgócsapat az élvonal egyik patinás tagját, a Budapest Honvédot fogadta.

FC Ajka-Honvéd 2-2 (1-2)

Ajka, 1300 néző.

V.: Horváth

FC Ajka: Balogh – Kovács, Heffler, Tar, Présinger – Tóth, Kenderes – Rétyi, Lengyel, Csizmadia – Zamostny. Csereként lépett pályára: Nagy K., Irimiás, Nagy I., Soltész, Zsolnai, ZvaraVezetőedző: Kis Károly.

Budapest Honvéd: Tujvel – Kamber, Lovric, Uzoma – Buna, Sani, Kesztyűs, Hidi – Gazdag – Ugrai, Tóth-Gábor. Csereként lépett pályára: Megyeri, Mezgrhani, Kálnoki-Kis, Szabó, Aliji, Bocskay, Cipf, Zsótér, Gale, Moutari, László, Németh. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Rangos ellenfelet fogadott szerdán az FC Ajka, amelynek a vendége a Magyar Kupa idei győztese, az NB I-es Budapest Honvéd volt. A mérkőzés előtt stratégiai megállapodást kötött egymással a két egyesület, amely már évek óta szoros kapcsolatot ápol. Ennek a kapcsolatnak a keretében több fiatal játékos érkezett Ajkára az elmúlt években és idén is több tehetséges honvédosra számíthatnak a Veszprém megyeiek.

A szerződés ünnepélyes aláírása előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Geri Gyula, az FC Ajka ügyvezetője azt emelte ki, hogy az együttműködés már öt éve tart és nagyon gyümölcsöző.

Schwartz Béla polgármester elmondta, nagy lehetőségnek tartja, hogy az Ajka egy ilyen patinás egyesülettel ír alá szerződést. Bízik benne, hogy továbbra is hasznos lesz a kapcsolat, amely az elmúlt években jól sikerült. A csapat jó eredményt ért el az NB II-ben, amelyhez a kölcsönjátékosok nagyban hozzájárultak.

Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, számukra is fontos a megállapodás, mert az akadémiáról kikerülő fiatal játékosaiknak szeretnének megfelelő lehetőségeket biztosítani.

Míg az ajkaiak már a nyári felkészülés hajrájában voltak, addig a vendégek első edzőmeccsükre készültek, így a nemrég leszerződtetett Bódog Tamás most irányította először a csapatot.
A kezdőrúgást az ajkaiak korábbi remek kapusa, az idén visszavonult Szép Tamás végezte el.
A 11. percben előnybe került a Honvéd, Kesztyűs Barna lőtt közelről a kapuba, 1-0.

A 28. percben a leshatáron kiugró Tóth-Gábor értékesítette a ziccert, 2-0.
A 44. percben szépített az FC Ajka, Rétyihez került a labda, aki a jobb oldalról a bal alsóba továbbította azt, 2-1.
A fővárosiak teljes sorcserét hajtottak végre a második félidőre.

Az 56. percben Csizmadia csapott le egy vendéghibára, labdát szerzett és közelről a hálóba lőtt, 2-2.
A folytatásban mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de több találat már nem esett. Összességében az ajkaiak egyenrangú partnerei voltak a vendégeknek. A két együttes jó iramú mérkőzést játszott egymással.

Az FC Ajkára még egy edzőmeccs vár az idényrajtig, vasárnap Dorogon vendégeskedik a csapat.

forrás: veol.hu/sport / fotó: Balogh Ákos