Barion Pixel
2024.04.30.
FelnőttHírek

Szezonértékelés edzői szemmel

Lezárult a 2021/22-es bajnoki évad, ahol a csapat végül a 9. helyet szerezte meg a tabellán. A szezonról vezetőedzőnk, Kis Károly mondta el a gondolatait.

„Ezt a bajnokságot különböző periódusokra lehet osztani, amelyekben különbözően szerepeltünk. A szezonnak egy teljesen átalakult kerettel kezdtünk neki, több meghatározó játékos távozott, de azt gondolom, hogy sikerült jó játékosokkal pótolnunk a távozókat. Ezzel kapcsolatban meg kell említeni, hogy bár jó képességű futballistákat igazoltunk, az előző klubjukban kevés játéklehetőséghez jutottak, így az elején akadozott még a gépezet. Sokat számított az is, hogy mindenki meg akart felelni az előző évben elért remek teljesítménynek, mondhatnám azt is, hogy magasra lett téve a léc.

Az évvel kapcsolatban beszélni kell a negatívumokról is. A szezonkezdésünk nagyon rosszul sikerült, az ötödik forduló után még csak kettő pontunk volt, valamint az idegenbeli szereplésünk egész évben gyenge volt. Illetve nagyon fájó, hogy sok olyan mérkőzésen veszítettünk el pontot vagy pontokat, ahol sokkal jobban játszottunk az ellenfelünknél. A szezon legváratlanabb és legfájóbb vereségét például a Tiszakécske ellen szenvedtük el, de ezzel szemben pedig ott van az idei szezon számomra legkedvesebb meccse, ahol a Soroksár ellen az idény legjobb játékával tudtuk megszerezni a győzelmet.

Azért tudtunk újra a mezőny első felében végezni, mert senki nem pánikolt a rossz kezdés miatt, végig éreztük a vezetőség és a szurkolók bizalmát. Az idő előrehaladtával egyre jobban összeállt a csapat, és a bajnokság véghajrájában egy remek sorozatot tudott produkálni a csapat, ami döntőnek bizonyult a helyezésünket tekintve! Nagyszerű szurkolótábor állt mögöttünk végig, és a vezetőség illetve az Önkormányzat minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy sikeresen tudjunk szerepelni, így már harmadik éve tudtunk a másodosztály tíz legjobb csapata közé kerülni. Meg kell említenem a szakmai és a masszőri stábot is, hiszen mindenki a maga területén jó munkát végzett, ezzel segítve a gárdát!

Fontos volt és szintén döntőnek bizonyult, hogy a csapat fel tudott nőni a feladathoz, többféle variációval és felállással is meg tudtuk lepni ellenfeleinket. Több kimagasló egyéni teljesítmény is volt az év során, ami fontos láncszeme volt a sikereinknek. Az öltözőben igazi alkotói légkör alakult ki, ez a szereplés a CSAPAT érdeme!

Nagyon köszönöm Mindenkinek, aki részt vett a munkában, és segítette a csapatot!”

Köszönjük szépen! Hajrá Ajka!

Fotó: Kovács Ivett