Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

3 gólos vereség hazai pályán

Három gólt kapott hazai pályán az FC Ajka a Pécstől, amely magabiztosan győzött idegenben a labdarúgó NB II-ben, vasárnap.

FC Ajka-PMFC 0-3 (0-1)

Ajka, néző. V.: Kovács G. FC Ajka: Horváth D. – Görgényi (Stoiacovici, 77.), Kenderes, Tar, Présinger – Szekér – Csizmadia (Lakatos, 77.), Irimiás (Nagy I., 62.), Tóth G. (Szűcs K., 62.), Rétyi (Zamostny, 46.) – Nagy K. Edző: Kis Károly. Pécsi MFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Németh M –Kónya (Hegedűs, 81.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 46.), Óvári – Keresztes (Archie, 88.), Geiger (Adamcsek, 76.). Edző: Vas László.

A mezőny egyik, ha nem a legjobb védelmével rendelkező Pécsi MFC látogatott ahhoz az Ajkához, amely elsősorban a támadásokat tekintve erős.
A tabella negyedik helyén álló vendégek úgy érkeztek a Veszprém megyei városba, hogy 15 mérkőzésen mindössze nyolc gót kaptak (legutóbbi öt bajnokijukon egyet sem!), s ez az adat volt a legjobb a 16. kör előtt az NB II-ben

Az utóbbi időben hullámzóan teljesítő, koronavírus-járvány sújtotta ajkaiak a 11. helyről várták az összecsapást. Kis Károly legénységének nem mindig ment jól ebben a szezonban, de az biztos, hogy komoly támadópotenciállal rendelkezik. Erre bizonyíték a 27 szerzett találat, amely az éllovas Debreceni VSC termése mögött a második legjobb a mezőnyben. A 27 gólból tízet Nagy Krisztián szerzett, a mesterlövések listájának éllovasa (a debreceni Bárány Donáttal holtversenyben) természetesen ezúttal is a kezdőben kapott helyet. Hiányzott viszont a hazaiaktól a csapatkapitány Heffler Tibor, akit Kenderes Zoltán helyettesített a védelemben.

A mérkőzés eleje eseménytelenül telt, a felek jól zárták le a területeket, még kisebb lehetőségek sem adódtak. Először a pécsiek tudták kapura juttatni a labdát, majd nem sokkal később a kapuba is.

A 25.percben Geiger Norbert ugrott ki a bal oldalon Keresztes labdájával, lesgyanús helyzetben. A síp nem szólt, a pécsi játékos pedig Horváth mellett a kapuba helyezett, 0-1.

A találat ( némileg megváltoztatta a játékot, az Ajka is jelentkezett néhány helyzettel. Nagy Krisztián lövését még blokkolták a védők, Présinger szabadrúgását követően azonban már nyújtózkodnia kellett Helesfaynak. Az eredmény végül nem változott a szünetig.

Masszív és szervezett volt a PMFC, ráadásul a vendégek vezetésük tudatásban gyors kontráikra is bátran építhettek. Az Ajkának ritmust kellett volna váltania, de ez a második játékrész elején nem jött össze.

Összejött viszont a második vendéggól, Óvári Zsolt használta ki, hogy nem volt elég határozott az ajkai védelem, 63. perc: 0-2, és innen már tényleg iszonyatosan nehéz dolga volt a házigazdának.

A 86. percben Keresztes volt eredményes, 0-3.

A baranyaiak teljesen megérdemelten három ponttal utazhattak haza Ajkáról.

Kis Károly: – Nem játszottunk ma jól, megérdemelten nyertek a vendégek. Nem szeretném erre fogni, de folyamatosan vannak hiányzóink, próbálunk minél több pontot gyűjteni. Lesz most két hetünk, hogy tudjuk rendezni a sorokat, de az is benne van, hogy több hiányzónk lesz, mint eddig.

Vas László: – Elégedett vagyok a csapattal, ami bennünk volt, azt ma kiadtuk magunkból.

forrás: veol.hu/sport