Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem a listavezető ellen

Nagy bravúrt végrehajtva, Nagy Krisztián duplájával felülmúlta a listavezetőt csapatunk vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-MTK Budapest 2-0 (0-0)

Ajka, 1500 néző. V.: Görög.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács, Heffler, Tar, Présinger – Lakatos (Stoiacovici, 46.), Kenderes, Tóth, Csizmadia (Lengyel, 66.) – Zamostny (Horváth P., 92.), Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Baki, Nagy Zs. (Gera, 68.) – Palincsár (Kanta, 67.), Cseke (Bíró, 78.), Mezei – Prosser, Lencse, Schön. Vezetőedző: Michael Boris.

A 9. percben lehetett feljegyezni az első említésre méltó eseményt, ekkor azonban Horváth kapust három vendégjátékos is megdolgoztatta. A hálóőr a helyén volt, ahogyan a másik oldalon Somodi is, ő Zamostny lövését védte.

15. percben Zamostny még közelebb került a gólszerzéshez, de próbálkozásába az utolsó pillanatban beleértek.
Valamivel a vendégeknél volt többet a labda, de a Veszprém megyeiek nem játszottak alárendelt szerepet, a védőknek mindkét oldalon tartaniuk kellett a gyors akcióktól.

A félidő derekától aztán eléggé ellaposodott a meccs, az ajkaiaknál sokszor akasztotta meg rossz megoldás a támadásokat. A másik oldalon azért akadtak lehetőségek, Schön labdája például majdnem a jobb alsóban kötött ki.

A második játékrész egy MTK-kapufával indult, Lencse volt az elkövető. A fővárosiak nagyobb nyomást helyeztek ellenfelükre, mint a szünet előtt. Az FC Ajka nem jelentett veszélyt kapura.

A vendégeknél csereként pályára lépett a rutinos Kanta József, az ajkai származású futballista nagy kapott a hazai közönségtől.
Még nagyobb üdvrivalgás tört ki a 74. percben, amikor is váratlanul előnybe került az Ajka. Nagy Krisztián csapott le egy rövid hazaadásra, becsúszva szerelte Somodi kapust, majd az üres kapuba lőtt, 1-0.

Megélénkül a meccs, egy MTK-próbálkozás volt közel Horváth kapujához, de a másik oldalon is akadt helyzet.
A 87. percben Nagy Krisztián zárta le a meccset, a támadó lefutotta védőit, majd a jobb alsóba lőtt, 2-0.

Kis Károly: – Bravúrra készültünk, és sikerrel jártunk, minden játékos dicséretet érdemel. AZ MTK remek csapat, de hittünk benne, hogy győzhetünk. A kiegyensúlyozott első félidő után a szünet után beszorultunk, azonban hátul és elöl egyaránt remekül helytálltunk.

Michael Boris: – Az első félidőben nehezen lendültünk játékba. A folytatásban jobbak voltunk a hazaiaknál, kapufát is lőttünk. Nem volt bent a levegőben az ajkai gól, de megkaptuk, mindenki látta, hogyan. Ezután hiába rohamoztunk, egy újabb találat eldöntötte a pontok sorsát.

forrás: veol.hu/sport