Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Egy ponttal távoztunk Szombathelyről

A négy mérkőzés óta nyeretlen Szombathelyi Haladás az FC Ajka labdarúgó csapatát fogadta a labdarúgó NB II nyolcadik fordulójában, vasárnap délután. A találkozón nem született gól.

Az összecsapás első perceiben óvatos tapogatózás jellemezte a felek játékát. Az első valamirevaló helyzetre 14 percet kellett várni, ekkor az ajkaiak Szombathelyen nevelkedett játékosa Doncsecz Levente vette célba Verpecz István kapuját, de a rutinos hálóőrnek nem okozott nagy gondot a lövés.
A 20. percben a hazaiak járatták jól a játékszert majd Molnár került helyzetbe a kaputól 10 méterre, de lövését az ajkai csapatkapitány blokkolni tudta. Öt perccel később ismét a vasiak veszélyeztettek, Derekas 12 méterről nem sokkal gurított Horváth kapuja mellé.
A következő percekben sorra dolgozta ki helyzeteit a Haladás. A 28. percben Bosnjak, a 30. minutumban pedig Horváth Rajmund járt közel a vezető találathoz. A hazaiak csapatkapitánya a 35. percben tíz méterről a kapu fölé emelte a labdát.
A játékrész utolsó perceiben egy-egy nagyobb helyzet adódott a csapatok előtt. Szombathelyi részről Molnár veszélyeztetett, ajkai részről pedig Csizmadia, azonban a hálók érintetlenek maradtak. Az első félidőben Kis Károly játékosai próbáltak többet támadni, ugyanakkor a hazaiak voltak veszélyesebbek a kapu előterében.
A második játékrészben erőteljesebben indított a Hali. Molnár, Rácz és Derekas vette célba rövid időn belül Horváth Dániel kapuját, azonban hol egy bevetődő ajkai, hol egy elmért lövés mentette meg a vendégeket.
A 71. percben Derekas 26 méterről szánta el magát lövésre, de nagy gondot nem okozott a vendég portásnak.
A hajrában a Haladás rendezett tűzijátékot az ajkai kapunál. Simut lövését Jagodics hatástalanította, majd Horváth Rajmund léc alá tartó labdáját Horváth Dániel tolta a kapu fölé.
Az utolsó percben előbb Görgényi, majd Dragoner találhatott volna a kapuba, de sajnos ez nem sikerült, így maradt a gól nélküli döntetlen.