Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem

Bravúrsikert ért el csapatunk szerdán a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-Gyirmót FC Győr 2-1 (1-0)
Ajka, 400 néző. V.: Farkas.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Kenderes, Csemer (Nagy B., 89.) – Nagy E. – Nagy I. (Horváth P., 59.), Soltész, Csizmadia – Oláh, Nagy K. (Illés, 78.). Megbízott edző: Jeney Gyula

Gyirmót FC Győr: Rusák – Villám, Hudák, Széles, Zeke – Vass – Májer, Nagy P. (Mayer, 81.), Vogyicska (Koltai, 71.) – Szarka, Heffler N. (Herjeczki, 50.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

Az élmezőnyhöz tartozó gyirmótiakat fogadta a mezőny hátsó részében, a 17. helyen álló Ajka. A hazaiak szakvezetője, Kis Károly betegsége miatt továbbra sem ülhetett le a kispadra, ahogyan a múlt héten vasárnap, ezúttal is Jeney Gyula helyettesítette a mestert. A mérkőzésen testvérek is szemben álltak egymással, az ajkaiaknál Heffler Tibor, a vendégeknél pedig az öccse, Norbert egyaránt a kezdőben kapott helyet.

Az élvonalba igyekvő gyirmótiak egyébként remek játékosokat tudtak csatasorba állítani, sőt a kispadra is jutottak nagy nevek, például Lipták Zoltán és Koltai Tamás személyében. Horváth Dánielnek akadt dolga a találkozó elején, majd nem sokkal később alig kerülte el a labda az ajkai kaput. A 7. percben Szarka lövése ment el a bal kapufa mellett nem sokkal.

Még nagyobb helyzet volt az ajkai Nagy Istváné, aki négy méterről bombázta fölé a játékszert. Nagy Krisztián már a kapuba talált, de kezezés miatt érvénytelenítette a bíró a találatot. Alaposan egymásnak estek a csapatok, mindkét oldalon bőven akadtak lehetőségek. Mikor úgy tűnt, megnyugodott a meccs, vezetést szerzett a házigazda. A 36. percben szépen támadott le az FC Ajka, Rusák kapust sikerült megzavarni, Nagy Istvánhoz került a labda, a középpályás pedig 20 méterről remekül lőtte ki a kapu jobb oldalát, 1-0.

A vendégek nem tudtak felpörögni, az Ajka jobb volt az ellenfelénél, megérdemelten vezetett a szünetben. Túlzás lenne azt állítani, hogy nagy rohamokkal kezdte a második félidőt a Gyirmót. Az ajkaiak taktikusan/tudatosan futballozva lezárták a területeket, nem volt képes lendületbe jönni a Csertői-csapat. Többet birtokolta a labdát, de még pontrúgásokból sem volt veszélyes a vendég együttes. Az első komolyabb helyzetre a 63. percig kellett várni, ekkor Nagy P. tüzelt kapu fölé. A 72. percben Oláh növelte ki híján az előnyt. A 74. percben Csizmadia és Oláh játszott szépen össze, utóbbi beadását, Nagy Krisztián lőtte a kapuba, 2-0.

Nagy Patrik lőtt kapufát a folytatásban, majd Szarka hagyott ki egy óriási helyzetet. A 86. percben Koltai löketét kellett védenie Horváthnak. Az Ajka „túlélte” ezeket a szituációkat. Herjeczki ugyan a legvégén szépített, de több ideje már nem maradt a Gyirmótnak, 93. perc: 2-1.

Jeney Gyula: – Nagy nyomást helyzett ránk az ellenfél, miután vezetést szereztünk. Gratulálok a jártékosoknak, beleadtak mindent. A múlt héten is hasonló meccset játszottunk, szerencsére most mi ünnepelhettünk. Büszke vagyok, hogy egy ilyen jó csapatot meg tudtunk verni.

Csertői Aurél: – Mély talajú pályán játszottunk, az Ajka agresszívabb és fizikálisan erősebb volt. Nagy hibákat követtünk el, majd sokat tettünk azért, hogy egyenlítsünk, egy kontra végül megpecsételte a sorsunkat.

forrás: veol.hu/sport