Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Vereség Soroksáron

Az első félidő közepén kétszer betaláló Soroksár pontosabban és veszélyesebben játszva két vállra fektette az FC Ajkát szerdán a labdarúgó NB II-ben.

A labdarúgó NB II tizedik fordulójában az utóbbi öt bajnoki mérkőzéséből egyet nyerő Soroksár SC fogadta a legutóbbi öt körben csupán egyszer vereséget szenvedő FC Ajkát szerda délután. A fővárosiak a tabella 10., míg a Veszprém megyeiek a 7. helyről vághattak neki a találkozónak.

A találkozó első komolyabb helyzete Gaál előtt adódott az 5. percben, azonban tekerését az ajkai születésű hazai kapus, Holczer Ádám könnyen fogta. Két perccel később a Soroksár is veszélyeztetett, Lőrinczy lövését mentette szögletre Horváth Dániel.

A sarokrúgás se volt veszélytelen, Horváth nem tudta kiütni a labdát, és a gólvonalon helyezkedő Gaál mentette meg csapatát a góltól.

A 10. percben Lőrinczy indította meg remek ütemben Lovrencsics Balázst, azonban az ajkai hálóőr jól jött ki a kapuból, és magához ölelte a játékszert.

A 17. percben a 21 éves Halmai kapott egy pontos labdát, majd tíz méterről kilőtte az ajkai kapu jobb alsó sarkát, 1-0.

Négy perccel később hazai kis szögletet követően Lisztes tekerte be a labdát a kapu elé, a röviden érkező Halmai pedig a kapuba bólintotta azt, 21. perc: 2-0.

A 29. percben Kovács Nikolasz csent labdát, majd lövéssel próbálkozott, de nem veszélyeztette a hazai kaput. Pár perccel később a másik oldalon Lovrencsics tűzte kapura a labdát, de Horváth leért a lapos lövésre.

Az első játékrész utolsó komolyabb lehetősége Lőrinczy előtt adódott, de az ajkai hálóőr nagy bravúrral védett, maradt a 2-0.

A folytatásban is a hazaiak játszottak akaratosabban. Az 53. minutumban Haris tekert nem sokkal az ajkai kapu mellé. Tíz perccel később igencsak kedvező pozícióból végezhetett el szabadrúgást az Ajka, azonban Présinger próbálkozását hatalmas bravúrral védte Holczer, a kipattanót Tajthy vágta az oldalhálóba. A hajrára ritmust váltott a vendég együttes, és nagy erőket mozgósított a szépítés érdekében. A 80. percben Dragóner cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de éles szögből nem okozott komoly gondot a lövése Holczer számára. A nemrég sérülésből visszatérő Zsolnai Richárd az utolsó percben kapáslövéssel próbálkozott, de egyik hazai játékoson irányt változtatott a labda.

A Soroksár végig akaratosabban és veszélyesebben játszott ellenfelénél, így megérdemelt győzelmet aratott. A zöld-fehérek legközelebb október 9-én lépnek pályára, saját közönségük előtt a Tiszakécske ellen.

forrás: veol.hu/sport