Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Vereség Komáromban

Az NB III. Nyugati csoportjának 22. fordulójában a 4. helyezett Komárom vendége volt csapatunk.

Komárom–FC Ajka 1-0 (1-0)

Komárom, 300 néző.

Komárom VSE: Szabó – Hajba, Katona, Tóth I., Koronczai, Módi – Végh T. (Vincze, 80.), Bán (Simigla, 88.), Schiller, Végh B. – Kenesei (Tóth P., 73.). Vezetőedző: Bozsik Péter

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács – Molnár (Csizmadia, 46.), Illés (Kalász, 73.), Kenderes, Nagy E. (Horváth P., 60.), Csemer – Oláh, Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Jól kezdtük a mérkőzést hiszen az első negyedórában csak a komáromi kapu előtt adódott lehetőség. Előszőr Illés lövését blokkolták a hazai védők, majd Nagy K. fejelt kapu fölé nagy helyzetben, majd ismételten támadónk előtt adódott lehetőség, de Szabó Marcell védeni tudta Nagy K. szabadrúgását.

A folytatásban is többször eljutottunk a hazai kapuig, de rendre hiba csúszott a befejezésekbe, a hazaiak Kenesei szabadrúgásaival veszélyezettek.

A 40. percben aztán megszerezte a vezetést a Komárom: Kenesei szögletét Végh B. fejelte kapura, Horváth D. nagy bravúrral védeni tudott, a kipattanót Katona passzolta középre Hajba pedig az üres kapuba passzolt. 1-0

A félidő zárásaként Csemer végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, de sajnos próbálkozása csúnyán fölé szált.

A második félidő elején komolyabb lehetőség egyik kapu előtt sem alakult. Jó negyedórája zajlott a második játékrész, amikor Köles nagy bedobását Csizmadia csúsztatta meg, a hosszún érkező Nagy K.  le is kezelhette volna a labdát, de kapásból a jobb kapufa mellé lőtt.

Meddő volt a fölényünk, a hazaiak teljesen visszahúzódtak kapujuk elé, nehezen tudtunk helyzetet kialakítani. Rengeteg játékmegszakítás volt így folyamatos játék is ritkán alakult csak ki.

A hátralevő időben sajnos nem sikerült betalálnunk, így tavasszal továbbra is nyeretlenek vagyunk idegenben, ami talán még fájóbb, hogy gólt se sikerült még szereznünk.

Az Érdi VSE 3-1 arányú vereséget szenvedett hazai pályán a III. Ker. TVE-től, így előnyünk továbbra is 10 pont a táblázaton.

Folytatás jövőhéten hazai pályán a MOL-Vidi FC II. ellen.

Schindler Szabolcs: Nagyon dühös vagyok, hiszen tudtuk, mire számíthatunk. Végigtámadtuk a mérkőzést, sajnos rengeteg rossz döntést hoztunk az ellenfél kapuja előtt. Ha idegenben győzni szeretnénk, akkor a támadóharmadban sokkal határozottabban kell játszanunk.