2024.04.20.
FelnőttHírek

Megszakadt a veretlenségi sorozatunk

Idén először kapott ki az FC Ajka, amely idegenben veszített rangadót vasárnap, a labdarúgó NB II 30. fordulójában.

Gyirmót–FC Ajka 1-0 (0-0)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Csonka

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák, Széles, Kirják – Vass Á. – Radics (Heffler N., 59.), Hajdú – Vogyicska (Szegi, 76.) – Simon, Lencse (Varga B., 85.).Vezetőedző: Csertői Aurél.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N. (Szűcs K., 74.), Heffler T., Tar, Csemer (Présinger, 74.) – Csizmadia, Kenderes (Stoiacovici, 71.), Szekér, Soltész – Zsolnai (Tóth B., 71.), Rétyi (Nagy K., 65.). Vezetőedző: Kis Károly.

Igazi derbivel folytatta a válogatott mérkőzések miatt tartott szünet után a szereplését az FC Ajka, amely a harmadik helyen álló Gyirmót otthonába volt hivatalos.

A Veszprém megyeiek az ötödik pozícióból várták az összecsapást, Kis Károly csapata fantasztikusan kezdte a 2021-es esztendőt, hiszen nyolc bajnokijából hetet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. Ezzel a mérleggel az Ajka a szünet előtt a legjobb formában lévő NB II-es együttes volt. A Gyirmót elleni mérkőzés nagyszerű esélynek tűnt arra, hogy Heffler Tiborék még jobban megközelítsék a közvetlen élmezőnyt, a két alakulat között öt pont volt a különbség a forduló előtt.

Ugyanakkor a győriek sem voltak rossz passzban, hiszen idén még senki sem tudta legyőzni őket, igaz, legutóbb három meccsük egyaránt döntetlenre végződött.

Jó tempóban kezdtek a felek, azonnal látszott, hogy mindkét alakulat letámadással próbálja megzavarni riválisa játékát.

Kiegyenlített volt a küzdelem, a mérkőzés elején egy Csizmada-fejes, a másik oldalon pedig egy Lencse-lövés ment kapu felé, egyaránt veszélytelenül. Az első negyed óra végén viszont majdnem megszerezte a vezetést az FC Ajka, Soltész szabadrúgását követően Szekér fejelt, a labda a keresztlécről vágódott ki.

A 22. percben bizonytalankodtak a hazai védők, Soltész pedig tiszta helyzetbe került, ám 15 méteres lövése nem sikerült, a labda kapu mellé ment. A 32. percben Soltész cselezgetett szépen a bal oldalon, azonban lövése ezúttal sem találta el a hazai kaput.
Az FC Ajka többet birtokolta a labdát az első félidőben és veszélyesebben is futballozott, mint ellenfele, viszont nem tudta megszerezni a vezetést, gólnélküli állás mellett vonultak pihenőre a felek.

A második játékrész elejére is jutott vendéglehetőség, ugyanakkor jól láthatóan a Gyirmót is jobban csipkedte magát támadásban.
Ennek eredményeképpen meg is szerezte a vezetést a házigazda. Hajdú lecsúszott beadása után Horváth Dániel kikotorta a labdát a léc alól. A szögletet követően megint Hajdú adott be, ezúttal a bal oldalról, a másik oldalon érkező Kirják kapásból a hosszú felsőt célozta meg, az ajkai kapus csak beleütni tudott a labdába, amely a hálóban kötött ki, 56. perc: 1-0.

Igyekezett rákapcsolni az Ajka, azonban a vendégek nem tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani. Szívósan küzdött mindkét együttes, nem volt mentes kemény belemenésektől az összecsapás.

A játékvezető is szorgalmasan osztogatta a sárga lapokat, összesen kilencszer mutatta fel a figyelmeztető kártyát. Szekérnek kétszer is, így a 88. percben, Simon lerántását követően idő előtt mehetett zuhanyozni az ajkai középpályás.

A ráadásban pontot menthettek volna a vendégek, de a 94. percben Tóth Barna lövése nem talált célt.

forrás: veol.hu/sport