Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Vereség hazai pályán

Szoros, izgalmas, de nem túl magas színvonalú mérkőzésen nyert a Vasas az FC Ajka otthonában a labdarúgó NB II-ben vasárnap.

FC Ajka–Vasas 1-2 (1-2)
Ajka, 2000 néző. V.: Bana

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G. (Vogyicska, 74.), Tar, Kenderes, Csemer (Horváth P., 78.) – Tajthy (Rabatin, 58.), Csizmadia – Sejben, Zsolnai, Gyuris (Babos B., 58.) – Gaál (Szarka Á., 58.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Vasas FC: Uram – Szivacski, Pávkovics, Baráth, Deutsch – Hidi M. (Litauszki, 81.), Urblík – Tóth M. (Radó, 44.), Holender (Szilágyi Sz., a szünetben), Bakti Girsik A., a szünetben, helyette Rab B., 95.)  – Novothny. Vezetőedző: Desitz Szilárd.

A 14. helyen álló FC Ajka a kilencedik Vasast fogadta a bajnokság hetedik fordulójában. A fővárosiak voltak jobb formában, az angyalföldi együttes az előző négy körben nem talált legyőzőre, két siker ellett kétszer döntetlen játszott. Az ajkaiak két vereség után álltak, s a tavalyi harmadik helyezett ebben a szezonban még nem aratott sikert hazai környezetben. Erre azért is vártak most nagyon a Veszprém vármegyeiek, mert a klub ünnepséget rendezett a történetének 100. évfordulója alkalmából. Arról nem is beszélve, hogy a Vasas legyőzése komoly skalpot jelentett, mondjuk méltó lezárását egy hullámvölgynek.
A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a veszprémi nevelésű Novothny Soma, ő viselte a csapatkapitányi karszalagot.
Lendületesen kezdett az FC Ajka, amely az első percekben letámadta a Vasast, igaz, helyzetbe nem tudott kerülni, Tajthy lövése jelentett némi veszélyt.
A fővárosiak viszont egyből betaláltak, mihelyst a hazai kapu elé kerültek, a bal oldalról végzett el szabadrúgást Urblík, középen Tóth Milán érkezett jól és középről, négy méterről a kapuba fejelt, 12. perc: 0-1.
A 19. percben ismételt a Vasas, az ajkaiak második alkalommal sem tudták kivédekezni azt, hogy Urblík ad be balról, és az érkező Tóth Milán fejel közelről, a labda a jobb felsőben kötött ki, 0-2.
A 32. percben szépített az Ajka. Tar labdaszerzése után Gyuris kapott jó indítást a bal oldalon. A fiatal játékos bevezette a 16-oson belülre a labdát, ami kis szerencsével előtte maradt, az alapvonalról adott be, Zsolnai Richárd továbbított a kapuba középen, 1-2.
A 44. percben Gaál szabadrúgása után kellett Uramnak védenie. Kemény, parázs küzdelemmel zárult az első félidő, a duplázó Tóth meg is sérült, Radó váltotta.

Az 53. percben Szilágyi törhetett kapura, lőni is tudott, Horváth védett a rövid oldalnál.
Nem sokkal később hármat is cserélt Jeney Gyula, Rabatin, Szarka és Babos érkezett. Igyekezett nyomást helyezni ellenfelére az Ajka, ez olykor ikerült is, de komolyabb helyzet nem alakult ki.
A 83. percben Horváthnak kellett nyújtózkodnia, hogy kiüssön egy léc alá hulló labdát.
A ráadásban a hazaiak kis híján egyenlítettek, Zsolnai lövése nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.
A Vasas nem mutatott sokat ezen a meccsen, de két szabadrúgás és két fejes elegendő volt ahhoz, hogy elvigye a három pontot Ajkáról.

Jeney Gyula: – Elkerülhető gólokat kaptunk, sajnos most ilyen passzban vagyunk, nagy az önbizalomhiányunk. Tudom, hogy mindenki jobb szezonkezdetről álmodott, de rengeteget dolgozunk azon, hogy eredményesek legyünk. Apróságokon múlik, hogy most nem jönnek úgy az eredmények, mint tavaly.

Desits Szilárd: – Nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Nem is volt egyszerű dolgunk, az ajkaiak tavaly remekül szerepeltek az NB II-ben, és ránk is tudták erőltetni az akaratukat. A csapatom remekül küzdött, és szervezettségből jelesre vizsgázott

forrás: veol.hu/helyi-sport