Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Vereség Debrecenben

Szűk fél óra alatt esett nyolc gól a Debreceni VSC-FC Ajka NB II-es labdarúgómeccsen vasárnap. Sajnos a vendégek pont nélkül tértek haza.

DVSC–FC Ajka 5-3 (0-0)

Debrecen, 3100 néző. V.: Radványi.

Debreceni VSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Korhut (Sós, 74.) – Bódi, Varga, Baráth (Bényei, 61.), Ferenczi – Bárány, Tischler (Szécsi, 55.). Edző: Kondás Elemér.

FC Ajka: Horváth T. – Görgényi, Heffler, Tar, Présinger – Rétyi (Tóth P., 73.), Kenderes, Tóth G., Csizmadia – Zamostny (Lakatos, 81.), Nagy K. (Zsolnai, 73.) Edző: Kis Károly.

A listavezető otthonába látogatott az FC Ajka, amely két vereség után állt. Kis Károly legénysége a remek szezonrajtot követően a Haladástól, majd a Budaörstől is kikapott.

A debreceniek legutóbbi – a válogatott szünet előtti – mérkőzésükön döntetlent játszottak a Vasas otthonában, de így is maradtak a tabella élén.

Bár a hazaiak számítottak a találkozó esélyeseinek, azt nem szabadott elfelejteni, hogy az Ajka az utóbbi hetekben/hónapokban bebizonyította, hogy bárkit képes legyőzni ebben az osztályban. A két együttest mindössze két pont választotta el egymástól a játéknap előtt.

Kis Károlynak sérülések miatt némileg módosítania kellett kezdőcsapatát, az ajkai mester Soltész Dominikra, Lengyel Bélára és Kovács Nikolaszra sem számíthatott.

A mérkőzés elején elsősorban a Debrecen birtokolta a labdát és próbált rést találni a vendégek védelmén. Az ajkaiak fegyelmezetten futballoztak, nem is alakult ki nagyobb lehetőség.

A 15. percben Varga vette a célba a vendégkaput, de csak az oldalhálót találta el. Nem sokkal később a másik oldalon adódott helyzet, Gróf védett nagyot Nagy Krisztián lövésénél.

A 30. percben Tischler próbálkozása vétett célt, a 34. percben pedig Baráth csavart kapu mellé.

A második félidő hazai helyzettel kezdődött, Bárány fejelt mellé, az 54. percben pedig az Ajka szerezhetett volna gólt, de Görgényi nem találta el a játékszert.

A hajdúságiak ezt követően fokozták a tempót, és ennek meg is lett az eredménye. Igaz, a debreceni vezetéshez egy nagy vendéghiba is kellett.

A 63. percben Heffler volt bizonytalan, Bárány pedig erőszakos és gyors, a debreceni támadó elvette a labdát az ajkai csapatkapitánytól, majd magabiztosan értékesítette a ziccert, 1-0.

A 70. percben Bódi kapott remek labdát a bal oldalon, az ajkai védelem nem mozgott összhangban, a középpályás pedig pontosan adott középre, ahol Bárány szabadon fejelhetett, a kapu jobb oldalába, Horváth kapusnak esélye sem volt, 2-0.

A 72. percben Bódi szögletére Kinyik érkezett középen és Zamostnyt megelőzve bólintott a kapuba, 3-0.

A DVSC 10 perc alatt eldöntötte a mérkőzést, legalábbis nehéz volt elképzelni, hogy ebből a hullámvölgyből kimászik az Ajka. A vendégekben azonban volt még lelkierő.

A 77. percben Csimzadia harcolt ki szabadrúgást, Présinger adott középre, ahol Csizmadia lekezelte a labdát, majd 11 méterről a jobb felső sarokba lőtt, 3-1.

Szécsi hibázott ziccert, és ezt nagyon bánhatta, mert nem sokkal később újabb gólt lőttek a Veszprém megyeiek.

A 80. percben Tóth indította Zsolnait, aki egy csel után gyönyörűen tekert ugyanoda, ahová három perccel korábban Csizmadia, 3-2.

Lakatos használhatta volna ki Gróf bizonytalankodását, de nem tette, s ezt a hibát megbüntették a debreceniek.

A 86. percben Szécsi nyugtatta meg a hazai kedélyeket, a támadó egy komoly ajkai védelmi hibát követően került nagy helyzetbe, és ezúttal nem hibázott, 4-2.

A 89. percben Szécsi át vett át szépen egy indítást, kapura fordulva lőtt, a labda kipattant a jobb kapufáról, éppen Bárány elé, aki közelről a hálóba passzolt, 5-2.

A 90. percben Lakatos passzolt Görgényihez, aki senkitől sem zavartatva lőtt a jobb alsóba, 5-3.

Nagyot harcolt az FC Ajka az éllovas otthonában, de a védekezésben elkövetett hibák miatt nem jöhetett össze a bravúr a vendégeknek

forrás: veol.hu/sport