Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Újabb siker hazai pályán

Második sikerét aratta az FC Ajka a labdarúgó NB II 8. fordulójában, szerdán. Kis Károly csapata korán megszerezte a vezetést a Békéscsaba ellen és a találkozó nagy részében dominált, a hajrá mégis izgalmasan alakult.

FC Ajka-Békéscsaba 2-1 (1-0)

Ajka, ezer néző. V.: Káprály.

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Lehoczky, Csizmadia (Stoiacovici, 77.) – Murka (Szarka, 73.), Sejben, Gaál B. (Orosz M., 73.). Vezetőedző: Kis Károly.

Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Puskás G., Albert I., Bora, Nagy S. (Mikló, a szünetben) – Kitl M. (Gránicz, 62.) – Horváth P., Sipos, Király (Pantovic, 68.), Varga Sz. (Szabó P., 62.) – Paudits (Lukács R., a szünetben). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Kis Károly:  Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert évtizedek óta egy rendkívül agresszív, kellemetlen futballt játszik a Békéscsaba, de mi bizakodtunk, hogy itthon tartjuk a három pontot. A vezetésünk után többször is eldönthettük volna a találkozót, sajnos kihagytuk a helyzeteket, amiért majdnem nagy árat fizettünk, de a hajrában egy szép egyéni villanás után, meg a mérkőzés egészét nézve úgy gondolom megérdemelten nyertünk.

Schindler Szabolcs:  Nehezen indult a mérkőzés, szerintem az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, adtunk egy félidő előnyt. A másodikban sikerült egyenlítenünk, 1-1- nél két meccslabdát kihagytunk, aztán kaptunk egy elkerülhető gólt, de a második félidőben bebizonyította a csapat, hogy van tartása és remélem minél előbb kimászunk a gödörből.

Két olyan csapat nézett farkasszemet egymással szerdán az ajkai városi stadionban, amely egyaránt javítani szeretett volna gyenge idénykezdését követően.

Az ajkaiak a 16., a még nyeretlen békéscsabaiak az utolsó előtti, 19. helyről várták a hetedik fordulót.

A párharcot külön pikánssá tette, hogy a vendégek kispadján az a Schindler Szabolcs ült, aki nem is oly rég NB III-as bajnokcsapatot irányított Ajkán, azóta pedig gyakran tört borsot a Veszprém megyeiek orra alá ellenfélként.

Érdekesség: bár az Ajka idén rosszul rajtolt, hazai környezetben még nem kapott ki a játéknap előtt, ugyanis a Siófok és a Szolnok elleni döntetlent követően, legutóbb a Győrt két vállra fektette.

Viszonylag csendesen kezdődött a találkozó, de ez az állapot csak kilenc percig tartott, hiszen egyszép egyéni akció után Csizmadia Zoltán vezetést szerzett a hazaiaknak.

A 9. percben Sejben cselezgetett a jobb oldalon, a 16-os vonalának közelében, sikeresen játszotta magát tisztára, beadására pedig Csizmadia Zoltán érkezett remekül, az ajkai középpályás hat méterről bólintott a hálóba, 1–0.

Csipkedte magát a Békéscsaba, mégis inkább a hazaiak akarata érvényesült, közelebb volt a második Ajka-gól, mint az első vendég találat.

A Veszprém megyeiek gyorsabban, tudatosabban és erőszakosabban futballoztak riválisuknál. Igyekeztek tovább ütni a vasat, hiszen az egy gólos vezetés mellett nem lehet megnyugodni akármilyen is legyen a játék képe.

A fölényben játszó FC Ajka több kisebb helyzetet is kidolgozott, a másik oldalon viszont egyetlen valamirevaló lehetőséget sem sikerült összehozni az első 45 percben.

A szünetben kettőt cserélt Schindler Szabolcs vezetőedző, de nagyon nem változott a meccs képe. Továbbra is Kis Károly együttese volt határozottabb és veszélyesebb.

A házigazda többször is odaért ellenfele kapuja elé, nagy munkában volt a vendégvédelem, illetve Krnács kapusnak is a helyén kellett lennie, hogy ne növelje előnyét az Ajka.

Nem tudott azonban újabb találatot szerezni a hazai csapat, ez pedig megbosszulta magát.

A volt ajkai Horváth Péter egyenlített, mondhatni a semmiből.

A 68. percben szép összjáték után Lukács ugratta ki Horváth Pétert, aki az ötös sarkáról, Horváth Dániel mellett a rövid sarokba tekert, 1–1.

A gól után aktívabbá vált a Békéscsaba, amely a vezetést is megszerezhette volna, Heffler Tiborék viszont ritmust veszítettek. Ezúttal viszont a vendégek nyomtak hiába.

A 83. percben Stoiacovici Dávid vette célba a kaput egy rövid felszabadítás után és 20 méterről, kissé jobbról kilőtte a békéscsabai kapu jobb oldalát, 2–1.

Megérdemelten szerezte meg a három pontot az FC Ajka, hiszen a mérkőzés jelentős részében fölényben futballozott, a csabaiak viszont nem voltak messze attól, hogy megtréfálják a házigazdát.

forrás: veol.hu/sport