Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Kenderes Zoltán: Érdekes találkozónak ígérkezik!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Vasárnap a Szolnok együttesét fogadjuk hazai pályán. A mérkőzés előtt középpályásunkkal, Kenderes Zoltánnal beszélgettünk.

Újabb idegenbeli győzelmet tudhatunk magunk mögött, szerdán Szentlőrincen nyert a csapat. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Sajnos a játéktér talaja nem volt a legideálisabb és amint azt előzetesen sejteni lehetett ez rá is nyomta a bélyegét a találkozó színvonalára. A mérkőzés némi “tapogatózással” kezdődött, a hazai csapat birtokolta többet a labdát és próbált kombinatív játékkal rést találni a védelmünkön. Egy-két ígéretesebb védelem mögé bejátszott labdájuk volt, ám vagy Horváth Dániel élt remekül a játékkal és szedte fel a labdát vagy a védelmünk volt a helyén és tisztázni tudott, így komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani a kapunk előtt. A korábbi mérkőzésekhez hasonlóan a mi a játékunk ezen a napon is a rendkívül zárt- és szervezett védekezésre épült amiből gyors kontratámadásokkal próbáltunk helyzetbe kerülni ám inkább kevesebb mint több siker koronázta ezen törekvéseinket. A félidő dereka táján feljebb toltuk a védekezésünket és egy nyíltabb, letámadásos játékkal próbálkoztunk melytől kezdve úgy gondolom átvettük a mérkőzés irányítását és sikerült a vezetést is megszerezni, igaz, egy rendkívül szerencsés öngóllal. A második félidőben az idő előrehaladtával a hazaiak egyre több kockázatot felvállalva támadtak, ennek köszönhetően egy nyílt sisakos csata alakult ki, több kemény, helyenként durva megmozdulással tarkítva. A kapuk is többet forogtak veszélyben, melynek során az egyik hazai játékos cimbalom szögből leadott lövése a kapufát súrolva kötött ki a kapusunk kezében. Úgy gondolom, hogy szinte végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és habár némi szerencsével is, de megérdemelten hoztuk el a három pontot Szentlőrincről.

Vasárnap ismét hazai pályán játszik a csapat, a Szolnoki MÁV FC lesz az ellenfelünk. Mit vársz a mérkőzéstől?

 A Szolnok egy rendkívül szervezett, egységes csapat. Az elmúlt hetekben egy kisebb hullámvölgybe kerültek, ám úgy tűnik sikerült visszatalálniuk a helyes útra, hiszen múlt vasárnap a bajnoki cím egyik fő várományosát a Vasast fektették két vállra. Érdekes találkozónak ígérkezik mivel a Szolnoknak az egyik fő erénye a jó védekezés nekünk pedig az eredményes támadójáték. Természetes hazai pályán nem lehet más célunk, mint megnyerni a mérkőzést!

Jó formában indította a tavaszt a csapat, az 5. helyről várhatjuk a hétvégi találkozót. Mit vársz a szezon hátralévő idejében?

Tudom, elég közhelyes, de mi mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, abból kell kihoznunk a legtöbbet. Még tíz forduló van hátra a szezonból, nehéz sorozat elé nézünk. Úgy gondolom az elkövetkező 2-3 meccs eldönti, hogy merre kell tekintgetnünk a tabellán.

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett