2024.04.17.
FelnőttHírek

Vereség a rangadón

Az NBIII. Nyugati csoportjának rangadóján Kaposváron vendégszerepelt együttesünk. A mieink azzal a  tudattal léphettek pályára, hogy egy esetleges győzelemmel 5 fordulóval a bajnokság vége előtt élre állhatnak a tabellán.

Kaposvár-FC Ajka 2:1 (1:0)

Kaposvár. V.: Böcskei.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Godzsajev-Telmán (Sóron, 46.), Nagy J., Andorka, Hadaró (Laczkó, 85.), Szakály, Ur, Ivancsics, Nagy K., Kollega (Sárközi, 77.), Lakatos. Edző: Waltner Róbert.

FC Ajka: Balogh – Köles, Pákai, Graszl, Csemer – Kovács, Csizmadia – Vallejos (Pavlitzky, 46.), Horváth, Illés (Nagy E., 46.) – Oláh (Major, 68.). Edző: Kis Károly.

Az első lehetőség csapatunk előtt adódott, a rögzített helyzeteket remekül megjátszó társaság Köles szabadrúgása és Pákai fejese után jutott a kapu elé, ahol Graszl nem sokkal maradt le a labdáról. A másik oldalon Kölesnek kellett mentenie.

A 20. percben Graszl célozta meg fejjel a kaput, a védők azonban tisztázni tudtak. Négy perccel később Balogh volt résen, Kollega passzába Andorka piszkált bele, hálóőrünk hatalmas bravúrral védett.

A 36. percben nagy helyzetben hibáztak a hazaiak, pontosabban Nagy János, aki jobboldali akció végén szabadon lőhetett, de elvétette a kaput. Nem sokkal később Graszlnak kellett a gólvonalról kifejelnie egy kaposvári próbálkozást.

A 42. percben vezetést szerzett a Rákóczi, Szakály csapta be egy mozdulattal a komplett ajkai védelmet, és Balogh alatt a hálóba helyezett, 1:0.

A második félidő elején tovább növelhette volna előnyét a házigazda, egy villámgyors kontra után Sóron léphetett ki egyedül, kicsit kisodródott, majd megpróbálta a kapuba pörgetni a játékszert, amely nem sokkal kerülte el a jobb kapufát.

Ment előre csapatunk, amelynek próbálkozásait azonban a hazai védelem és/vagy Slakta kapus gond nélkül hatástalanította.

A 77. percben pedig eldőlni látszott a mérkőzés, Sóron baloldali beadására Andorka érkezett fejjel remek ütemben, 2:0.

A 85. percben csapatkapitányunkat rúgták le a büntetőterületen belül, az egyértelmű büntető elmaradt.

A 89. percben egy szokásos koreográfia következett: Horváth nagy bedobását Graszl csúsztattatta meg, Pákai szépen fejelt Slakta kapujába.

A végén az egyenlítés is összejöhetett volna, 18-19 méterről végezhetett el szabadrúgást csapatunk, miután Graszlt fellökték, ám Horváth lövése elakadt a sorfalban.

A 92. percben Kölest szövegelésért kiállította a játékvezető.

Első vereségét szenvedte el csapatunk az idén, az elsőt Kis Károly irányításával. A csapat nyolc siker után kapott ki, s ezzel öt pontra nőtt a hátrány az éllovas mögött. Még öt forduló hátravan, de könnyen lehet, hogy ezzel eldőlt a bajnoki cím sorsa.

Kis Károly: Nagyon nagy utat tettünk meg ahhoz, hogy egyáltalán ma itt rangadót tudjunk játszani, hiszen volt olyan, hogy az ősszel összeszedett hátrány és az elhalasztott mérkőzések miatt 13 pontos volt a hátrányunk. A mai vereség után a Kaposvár kezébe került a sorsunk. Nem adjuk fel, nem lehet más célunk, mint hogy a hátralevő 5 mérkőzést megnyerjük. Külön szeretném megköszönni, hogy ilyen messzire ennyi ajkai szurkoló kísérte el és buzdította a csapatot.